Καταργούνται και τα mini lockdowns για τους εμβολιασμένους: Αναλυτικά τι θα ισχύει

Newsroom
Καταργούνται και τα mini lockdowns για τους εμβολιασμένους: Αναλυτικά τι θα ισχύει
Το πλάνο που θα ανακοινωθεί αύριο από την κυβέρνηση και θα επιστρέφει ελευθερίες σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο.

Το τελευταίο διάστημα, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, τα μέτρα που λάμβανε η κυβέρνηση στις κόκκινες και όχι μόνο περιοχές ήταν οριζόντια. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, ήταν δηλαδή υπό το ίδιο καθεστώς, όμως αυτό αναμένεται να αλλάξει. Και άμεσα μάλιστα...

Σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθεί το σχέδιο και αύριο Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί το πλαίσιο που θα ισχύει, το οποίο ουσιαστικά θα διαχωρίζει τις ελευθερίες που θα έχουν αυτοί που έχουν προστατευτεί και αυτοί που δεν έχουν προστατευτεί από τον κορονοϊό.

Με τον τρόπο αυτό στην κυβέρνηση θέλουν να επιβραβεύσουν όσους έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά και τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τα mini lockdowns με την μορφή που τα γνωρίζαμε, δηλαδή με την απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1:00 έως και τις 6:00, αλλά και η απαγόρευση μουσικής στην εστίασης, θα αποτελέσουν παρελθόν. Ακόμα και στις κόκκινες περιοχές.

Φυσικά, η είσοδος στους κλειστούς χώρους της εστίασης θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους, ενώ είναι πολύ πιθανό να επιτραπεί και ο χορός.

Όσον αφορά τώρα τους ανεμβολίαστους, προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες και το αν θα ισχύει το μέτρο με τα rapid και PCR tests 48 ωρών για να μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους.