Μεγάλο πουλί προκάλεσε φωτιά σε Airbus A320: Από την έξοδο κινδύνου έβγαιναν οι επιβάτες (vids)

Newsroom
Μεγάλο πουλί προκάλεσε φωτιά σε Airbus A320: Από την έξοδο κινδύνου έβγαιναν οι επιβάτες (vids)
Τον απόλυτο τρόμο έζησαν επιβάτες πτήσης με προορισμό την Φλόριντα, όταν ο κινητήρας του αεροπλάνου πήρε φωτιά έπειτα από σύγκρουση με πουλί.

Στιγμές τρόμου και αγωνίας βίωσαν οι επιβάτες ενός αεροπλάνου στο Νιου Τζέρσεϊ με προορισμό τη Φλόριντα. Κατά την διάρκεια της απογείωσης ο κινητήρας του αεροπλάνου έπιασε φωτιά και καταστράφηκε έπειτα από σύγκρουση με ένα μεγάλο πουλί.

Οι επιβάτες είδαν από τα παράθυρα τις φλόγες να έρχονται από το πίσω μέρος του κινητήρα περιμένοντας τις οδηγίες του πληρώματος. Όσοι κάθονταν δίπλα στα παράθυρα άρχισαν να ουρλιάζουν «φωτιά» και ο πανικός εξαπλώθηκε σε όλη την καμπίνα.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους της Spirit Airlines παρέμεινε ήρεμο, ζητώντας από τους επιβάτες να παραμείνουν στις θέσεις τους. «Μείνετε καθισμένοι», επανέλαβε πολλές φορές το πλήρωμα προς τους επιβάτες.

Από τα βίντεο που τραβήχτηκαν μέσα στην καμπίνα φαίνεται ο πανικός που επικράτησε, με τους επιβάτες να προσπαθούν να πάρουν τις αποσκευές τους για να κατέβουν. Οι αεροσυνοδοί στη συνέχεια τους εξήγησαν ότι τα πυροσβεστικά συνεργεία του αεροδρομίου έχουν ειδοποιηθεί να πάνε άμεσα στο αεροπλάνο και οι επιβάτες έμειναν στις θέσεις τους.

«Εκκενώνω! Εκκενώνω! Εκκενώνω! Ο δεξιός κινητήρας έχει πάρει φωτιά. Χτυπήσαμε πουλί κατά την απογείωση», είπε ο πιλότος, ενώ οι αεροσυνοδοί έδωσαν εντολή στους επιβάτες να αφήσουν τις αποσκευές τους. «Αφήστε τα όλα», φώναξαν.

Έξω από το αεροσκάφος φαινόταν ένας πυκνός μαύρος καπνός, ωστόσο τη στιγμή που οι 102 επιβάτες και τα επτά μέλη του πληρώματος έπεσαν από τις τσουλήθρες έκτακτης ανάγκης, οι φλόγες είχαν σβήσει από τα πυροσβεστικά οχήματα του αεροδρομίου. Η καμπίνα δεν έπιασε ποτέ φωτιά, ενώ ούτε ο καπνός μπήκε μέσα.

Και τα 109 άτομα που επέβαιναν στο αεροπλάνο απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. Μόλις οι επιβάτες βγήκαν από το αεροπλάνο έτρεξαν μακριά για ασφάλεια, όμως δεν έλειψαν και τα ατυχήματα. Ένας μικρός σκύλος έψαχνε τον ιδιοκτήτη του, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα προσγειώθηκε με το πρόσωπο από την τσουλήθρα στο έδαφος. Δύο ακόμα άτομα ανέφεραν μικροτραυματισμούς ζητώντας ιατρική περίθαλψη.

Η φωτιά έσβησε άμεσα και το αεροπλάνο έμεινε σε αεροδιάδρομο για να ελεγχθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας. Οι επιβάτες έλαβαν επιστροφή των χρημάτων τους μαζί με κουπόνια για μελλοντικά ταξίδια και την επιλογή να ταξιδέψουν με άλλο αεροπλάνο.