Καταγγελία καθηγητή του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: «Μαθητές που δηλώνουν εθνικιστές, οπαδοί ομάδας» (vid)

Newsroom
Καταγγελία καθηγητή του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: «Μαθητές που δηλώνουν εθνικιστές, οπαδοί ομάδας» (vid)
Μαρτυρίες επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ακροδεξιών στην ομάδα που προκάλεσε τα επεισόδια στο σχολείο της Σταυρούπολης.

Μετά το βίντεο που επιβεβαιώνει την ύπαρξη ακροδεξιών στην ομάδα που έκανε τις επιθέσεις στο ΕΠΑΛ Σταυρόπουλης, ακολούθησαν μαρτυρίες για την ταυτότητα των ταραξιών.

Καθηγητής του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης μιλώντας στο thestival.gr επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για μαθητές που δηλώνουν εθνικιστές και είναι οπαδοί συγκεκριμένης ομάδας. «Πρόκειται για μαθητές των δύο σχολείων που δηλώνουν εθνικιστές. Είναι οπαδοί συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής ομάδας και έχουν εμπειρία από επεισόδια και πορείες. Μας λένε ότι δεν ανέχονται να έρχονται έξω από το σχολείο υποστηρικτές αντίθετης ιδεολογίας και να διαδηλώνουν. Η Αστυνομία πρέπει να κάνει κάτι. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Η πλειοψηφία των μαθητών θέλει να έρθει στο σχολείο για να μορφωθεί και όχι να μαλώνει για τις ιδεολογικές διαφορές».

Γονείς μαθητών του σχολείου εκφράζουν την αγωνία τους για τα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από το σχολείο των παιδιών τους. «Δεν γίνεται να ζούμε με το άγχος» δήλωσε πατέρας μαθήτριας της Α’ Λυκείου.

Μαθητής που συμμετείχε στα επεισόδια μίλησε για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο σχολείο του. «Πριν από λίγες μέρες ήρθαν κάτι κομμουνιστές να μοιράσουν φυλλάδια και τους διώξαμε με τις κλωτσιές. Χθες ήρθαν έξω από το σχολείο και μας φώναζαν να βγούμε έξω. Μας έλεγαν φασίστες και τέτοια. Τους κάναμε ντου. Χτυπήθηκαν και κάποιοι από εμάς. Καταρχάς αυτοί είναι μεγαλύτεροι από εμάς και έρχονται να μας κάνουν μαγκιά. Εμείς δεν φωνάξαμε μεγαλύτερους» δήλωσε ο μαθητής. Σε ερώτηση για το τι κοινό έχουν οι μαθητές που προκαλούν τα επεισόδια απάντησε: «Είμαστε εθνικιστές και δεν έχει σχέση αυτό με ομάδες και συνδέσμους. Οι συμμαθητές μας μας λένε ότι καλά κάνουμε. Κάποιοι συμμαθητές μας κράζουν γιατί είναι αριστεροί».

Σε δήλωσή του φοιτητής της ΕΑΑΚ ανέφερε: «Ξέρουμε ότι αυτοί που μας επιτέθηκαν χθες είναι μαθητές του σχολείου και γι’ αυτό πήγαμε εκεί. Είναι οπαδοί και έχουν κάνει κι άλλα πράγματα στην πόλη. Μπορεί να φοράνε κουκούλες αλλά πριν τις βάλουνε βλέπουμε τα πρόσωπά τους. Θέλουμε να νιώσουν οι μαθητές του σχολείου ότι είμαστε δίπλα τους και δεν θα τους αφήσουμε απροστάτευτους από αυτούς τους φασίστες συμμαθητές τους. Πρέπει να αποβληθούν από το σχολείο. Δεν μπορούν να υπάρχουν συνεχιστές της Χρυσής Αυγής μέσα στα σχολεία».