Ο «τσολιάς» αρνητής έβγαλε τη φουστανέλα, αλλά «έφαγε» 14 μήνες με αναστολή (vid)

Newsroom
Ο «τσολιάς» αρνητής έβγαλε τη φουστανέλα, αλλά «έφαγε» 14 μήνες με αναστολή (vid)
Ο Αλέξανδρος Μαγκότσος μπορεί να έβγαλε τη στολή του τσολιά, αλλά δέχθηκε, 12+2 μήνες φυλάκιση από το δικαστήριο Πύργου με αναστολή.

Τούτη τη φορά, ο Αλέξανδρος Μαγκότσος επισκέφτηκε τα δικαστήρια του Πύργου χωρίς τη φουστανέλα του και την κλασική ενδυμασία του τσολιά, όπως είχε κάνει την πρώτη φορά, ωστόσο αυτό δεν βοήθησε, ίσως όπως ήλπιζε, στην απόφαση των δικαστών.

Κι αυτό, γιατί, όπως αναφέρει το Patris News, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή για τη μη εφαρμογή των μέτρων κατά του Covid-19, συν ακόμη δύο μήνες για εξύβριση.

Ο «αρνητής-τσολιάς» κατηγορούνταν για παραβίαση των υγειονομικών κανόνων για τον κορονοϊό, για συκοφαντική δυσφήμιση αλλά και εξύβριση μέσω του διαδικτύου ενώ του ασκήθηκε ποινική δίωξη ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο εκπαιδευτικός, Αθανάσιος Κατσίμπελης και διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου.

Ο Αλέξανδρος Μαγκότσος, πατέρας ενός παιδιού, μηνύθηκε για μη χρήση μάσκας της 10χρονης κόρης του, καθώς αυτή την «οδηγία» είχε από τους γονείς της.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν το 10χρονο κορίτσι να παραμείνει σε ειδικό χώρο του σχολείου μαζί με έναν εκπαιδευτικό καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο πατέρας είχε δηλώσει στο Mega: «Δεν είμαι ψεκασμένος, δεν είμαι αρνητής, είμαι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος και θα το κερδίσω το δικαστήριο. Το παιδάκι στεναχωριέται γιατί του λένε "εσύ είσαι εδώ μέσα το κρούσμα, εσύ θα μας κολλήσεις όλους". Και το βάζουν σε μια άκρη και παθαίνει ψυχολογικό το παιδί μου».