Ο Ηλιόπουλος της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκε σε αγροτικές φυλακές κοντά στο πατρικό του

Newsroom
Ο Ηλιόπουλος της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκε σε αγροτικές φυλακές κοντά στο πατρικό του
Αντιδράσεις αρχίζει να προκαλεί η είδηση πως ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος μεταφέρθηκε στις φυλακές της Κασσαβέτειας που είναι κοντά στο πατρικό του.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έχει απορρίψει δύο φορές τις αιτήσεις αποφυλάκισης που έχει καταθέσει ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, όμως ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, φαίνεται πως βρήκε τρόπο για να περάσει πιο... άνετα το χρονικό διάστημα της ποινής που του έχει επιβληθεί.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσίευμα του magnesianews.gr από τις 14 Σεπτεμβρίου που αναφέρει οτι 43χρονος μεταφέρθηκε από τις φυλακές του Δομοκού στις Αγροτικές στην Κασσαβέτεια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ρεπορτάζ: «Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του magnesianews.gr αυτό έγινε αθόρυβα προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις με τον πυρήνα αναρχικών που υπάρχει στην περιοχή μας και πριν λίγο καιρό, επισκέπτονταν στο ίδιο κατάστημα κράτησης τον βαρυποινίτη εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα».

Αν και έχουν περάσει 10 ημέρες από την δημοσιοποίηση της εξέλιξης αυτής, από την αντιπολίτευσης τώρα αρχίζουν να αντιδρούν, υποστηρίζοντας πως η μεταφορά του είναι παράνομη.

Και αυτό γιατί όπως λένε «Το άρθρο 3 του «μαύρου» νόμου 4760/2020 (ΦΕΚ 247Α, 11.12.2020) προβλέπει ότι στις αγροτικές φυλακές μπορούν να μεταφερθούν κρατούμενοι που έχουν ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη «και έχουν εκτίσει πραγματικά το ένα πέμπτο της ποινής τους». Κάτι που στην περίπτωση του Ηλιόπουλου δεν ισχύει...

Του έχει επιβληθεί κάθειρξη 7 ετών με το 1/5 να αντιστοιχεί σε 16,8 μήνες. Εκείνος όμως δεν έχει κλείσει ούτε χρόνο.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως οι φυλακές της Κασσαβέτειας είναι κοντά στον Βόλο από όπου κατάγεται.