Καθηγητής βιολογίας προς φοιτητές: «Όποιος αγνοεί την σημασία των εμβολίων, δεν έχει νόημα να διαλέξει το μάθημά μου» (pic)

Newsroom
Καθηγητής βιολογίας προς φοιτητές: «Όποιος αγνοεί την σημασία των εμβολίων, δεν έχει νόημα να διαλέξει το μάθημά μου» (pic)
Η ανακοίνωση του Γιώργου Διαλλινά, καθηγητή Μοριακής Μικροβιολογίας στο ΕΚΠΑ, που αφορά στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Viral έχει γίνει εδώ και λίγες ώρες μία ανακοίνωση του καθηγητή Μοριακής Μικροβιολογίας στο ΕΚΠΑ, Γιώργου Διαλλινά.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω της ιστοσελίδας του και ενημερώνει τους φοιτητές πως εάν επιλέξουν να παρακολουθήσουν το μάθημά του, η παρουσία τους είναι υποχρεωτική και προσθέτει πως θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Διαλλινάς, διευκρινίζει ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του είναι απλά μία «προτροπή».

Όμως στέλνει και ένα μήνυμα προς τους ανεμβολίαστους φοιτητές, επισημαίνοντας συγκεκριμένα πως εάν ένας τριτοετής σπουδαστής αγνοεί ή δεν αποδέχεται τη σημασία των εμβολίων, τότε έχει ήδη αποτύχει στο μάθημά του και άρα δεν υπάρχει νόημα να το επιλέξει.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Καθώς το μάθημα είναι επιλογής και εξαιρετικά διαδραστικό, παρακαλώ όσοι το επιλέξουν να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την έναρξή του και να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε ηλεκτρονικά, πριν τις 5 Οκτωβρίου, είτε στο πρώτο μάθημα.

Καθώς ο εμβολιασμός δεν είναι με τον νόμο υποχρεωτικός, τα παραπάνω αποτελούν "προτροπή". Ωστόσο 3ετής φοιτητής/τρια Βιολογίας που αγνοεί ή δεν αποδέχεται την σημασία των εμβολίων έχει ήδη αποτύχει στο μάθημά μου. Συνεπώς δεν έχει νόημα να επιλέξουν το μάθημα».

Ανακοίνωση του καθηγητή για τα εμβόλια