Ακυρώθηκε η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Ground Zero

Newsroom
Ακυρώθηκε η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Ground Zero
Δεν θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αύριο (24/9) το πρωί στο Ground Zero.

Oύτε στο πλαίσιο της ξενάγησης του Πρωθυπουργού στον νεόκτιστο ναό του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero της Νέας Υόρκης, δεν θα συναντηθούν εντέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, όπως είχε προγραμματιστεί κατά πληροφορίες για το πρωί της Παρασκευής. Ως επίσημη αιτιολογία μεταφέρεται η προσθήκη συνάντησης με το Editorial Board της Wall Street Journal στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, που δεν του επιτρέπει να μεταβεί καν στο «Σημείο Μηδέν» της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η ακύρωση, ωστόσο, ερμηνεύεται ως έμπρακτη ένδειξη δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης στην παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, που προκάλεσε την οργή ελληνοκυπριακών ομογενειακών οργανώσεων, σύμφωνα με το reader.gr.

Για την εξέλιξη αυτή, άλλωστε, είχε προϊδεάσει από το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δηλώνοντας ανοιχτά πλέον τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για την κίνηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και επιλέγοντας την ασάφεια ως προς το ενδεχόμενο συνάντησης των κ.κ. Μητσοτάκη και Ελπιδοφόρου, σημειώνοντας πως «το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση» και αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την αναβολή, καθώς οι πληροφορίες ήθελαν η απάντησή του να αφορά και την επικείμενη ξενάγηση της Παρασκευής.