Τη γλίτωνε επί 9 χρόνια γιατί έπιαναν… τον δίδυμο αδερφό του!

Newsroom
Τη γλίτωνε επί 9 χρόνια γιατί έπιαναν… τον δίδυμο αδερφό του!
Όσες φορές έκανε έφοδο η αστυνομία στο κρησφύγετο του συλλάμβανε τον δίδυμο αδερφό του.

Αυτό σίγουρα θα μπορούσε να έχει γυριστεί μια ωραία κωμική ταινία, αλλά να που είναι πραγματική ιστορία. Ο Λάξμαν Πόρτε από το Τσάτισγκαρθ της Ινδίας είχε την ατυχία (έτσι όπως εξελίχθηκε) να είναι πανομοιότυπός δίδυμος με τον αδερφό του Ραμ.

Μόνο που ο Ραμ βγήκε… παραβατικός. Ξεκίνησε η δράση του από το 2012 όταν εξαπάτησε μια γυναίκα, που την «παραμύθιασε» πως θα την θεράπευσε με την μεταφυσική.

«Παρίστανε τον μυστικιστικό θεραπευτή και πουλούσε βότανα για φάρμακα», είπε ο Χάρις Σάχου, επιθεωρητής της τοπικής αστυνομίας επικεφαλής της υπόθεσης, στο VICE World News: «Παρίστανε τον γκουρού και έπειθε οικογένειες που υπέφεραν από ανεξήγητες αρρώστιες ότι ήταν δαιμονισμένοι και χρειάζονταν τη βοήθειά του για να ελευθερωθούν».

Με αυτά τα… «παραμύθια» κατάφερε να αποκομίσει 2.000 δολάρια.

Η αστυνομία κάποια στιγμή βρέθηκε στα ίχνη του, αλλά όσες φορές έκανε έφοδο στο κρησφύγετο του, έπιαναν τον λάθος άντρα. Τον δίδυμο αδερφό του. Αυτό γινόταν επί 9 χρόνια! Φανταστείτε απλά την αγανάκτηση του Λάξμαν.

«Καταφέραμε να τον συλλάβουμε μόνο όταν μας πληροφόρησαν συγγενείς του ότι θα πήγαινε σε ένα τοπικό φεστιβάλ», είπε ο επιθεωρητής της αστυνομίας: «Τον συλλάβαμε εκεί, τον κλείσαμε μέσα και τον καταφέραμε να ομολογήσει».

Αυτή η ιστορία σε ένα γενικότερο πλαίσιο, δεν είναι κάτι καινούριο. Το 2018, ένας άντρας στο Περού γλίτωσε από κάθειρξη 16 ετών, ναρκώνοντας τον δίδυμο αδερφό του που πήγε να τον επισκεφτεί και χρησιμοποιώντας τον για να παραπλανήσει τις Αρχές.

* Η φωτογραφία είναι αρχείου και δεν έχει σχέση με το θέμα