LIVE οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας για την τρίτη δόση των εμβολίων (vid)

Newsroom
LIVE οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας για την τρίτη δόση των εμβολίων (vid)
Σε εξέλιξη είναι οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας.

Σε εξέλιξη είναι η καθιερωμένη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της covid-19, από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και τον ΓΓ ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους.

Αναμένεται να γίνουν περαιτέρω ανακοινώσεις για την χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά της covid-19 σε ομάδες πληθυσμού υψηλού κινδύνου για λοίμωξη.

Να υπενθυμίσουμε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει γνωμοδοτήσει θετικά για χορήγηση τρίτης δόσης στους ανοσοκατασταλμένους, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε 14 Σεπτεμβρίου, στα άτομα που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς.

Η χορήγηση της 3ης δόσης πλην των ανοσοκατεσταλμένων, που μπορεί να δοθεί και 4 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού είναι έξι έως οκτώ μήνες μετά από την δεύτερη δόση. Η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού, δύο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Δείτε live την ενημέρωση: