Οχυρώνεται» το Καπιτώλιο λίγο πριν τη συγκέντρωση των οπαδών του Τραμπ

Newsroom
Οχυρώνεται» το Καπιτώλιο λίγο πριν τη συγκέντρωση των οπαδών του Τραμπ
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα οχυρώσουν την περιοχή γύρω από το Καπιτώλιο, λόγω της συγκέντρωσης υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο (18/9).

Στρατιωτική περιοχή αρχίζει να θυμίζει πάλι η περιοχή γύρω από το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που παίρνει η αστυνομία που φρουρεί το κτίριο του Κογκρέσου σε συνεργασία με το Πεντάγωνο και μέλη της Εθνοφρουράς.

Αφορμή, η μαζική συγκέντρωση υποστηρικτών του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, στο χώρο του Καπιτωλίου. Σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν για τις διώξεις σε πάνω από 600 μέλη τους που συνελήφθησαν ή προσήχθησαν κατά τα βίαια έκτροπα της 6ης Γενάρη στην Ουάσιγκτον όταν ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα διαμαρτυρίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που ισχυριζόταν πως του έκλεψαν την εκλογική νίκη στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοέμβρη.

Η αστυνομία έχει αρχίσει να στήνει ξανά έναν ψηλό φράχτη ασφάλειας γύρω από το Καπιτώλιο, ενόψει της πορείας περίπου δύο μήνες μετά την απομάκρυνσή του τον περασμένο Ιούλιο. Οι οπαδοί του Τραμπ αποκαλούν την κινητοποίηση «Δικαιοσύνη για την 6η Ιανουαρίου». Μία πηγή των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, δήλωσε ότι έχουν συγκεντρωθεί πληροφορίες που αφήνουν να εννοηθεί ότι αρκετές δεξιές οργανώσεις σχεδιάζουν να λάβουν μέρος στη διαδήλωση και ενδέχεται «να στοχοποιήσουν αστυνομικούς», μεταξύ των οποίων οι ακροδεξιές οργανώσεις Oath Keepers και Proud Boys.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου (USCP) ανακοίνωσε την Τετάρτη, ότι ζήτησε από το αμερικανικό Πεντάγωνο να διαθέσει στρατιώτες της Εθνοφρουράς ώστε να βοηθήσουν στην προστασία του Καπιτωλίου στη διάρκεια προγραμματισμένης διαμαρτυρίας, αν αυτό χρειαστεί.