Η στιγμή που εμπλεκόμενος σε φόνο στην Αγγλία βλέπει στις κάμερες ότι το έγκλημα έχει καταγραφεί (vid)

Newsroom
Η στιγμή που εμπλεκόμενος σε φόνο στην Αγγλία βλέπει στις κάμερες ότι το έγκλημα έχει καταγραφεί (vid)
Με έκπληξη ένας εμπλεκόμενος σε φόνο στην Αγγλία, είδε την ώρα των ανακρίσεων ένα βίντεο που κατέγραφε την στιγμή της εκτέλεσης.

Η αστυνομία του Λάνκασιρ έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν έναν άνδρα ο οποίος ενεπλάκη στην δολοφονία 19χρονης, να συνειδητοποιεί ότι η κάμερα τον έχει καταγράψει να πυροβολεί.

Στις 17 Μαϊου 2020 η 19χρονη φοιτήτρια νομικής Άγια Χάχεμ πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρή καθώς πήγαινε σε σούπερ μάρκετ του Μπλάκμπερν για να αγοράσει τρόφιμα.

Για κακή της τύχη στην διαδρομή έπεσε πάνω στην διαμάχη ενός 31χρονου ιδιοκτήτη πλυντηρίου αυτοκινήτων και ενός 40χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος ελαστικών. Ο λόγος της διαμάχης τους ήταν όταν ο ιδιοκτήτης του πλυντηρίου αυτοκινήτων άρχισε να πουλά ελαστικά, μπαίνοντας σε άμεσο ανταγωνισμό με τον ιδιοκτήτη ελαστικών.

Έτσι ο τελευταίος αποφάσισε να προσλάβει ένα δολοφόνο για να σκοτώσει τον ιδιοκτήτη πλυντηρίου. Την ώρα της εκτέλεσης, η Άγια περνούσε από το σημείο, μία από τις σφαίρες την πέτυχε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη επτά ανδρών καθώς έπειτα από έρευνες διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονται στην δολοφονία. Ένας από αυτούς, ο άνθρωπος που στρατολόγησε τον δολοφόνο για να σκοτώσει τον ιδιοκτήτη πλυντηρίου, σοκαρίστηκε κατά την διάρκεια των ανακρίσεων, όταν συνειδητοποίησε ότι το βίντεο της αστυνομίας από τις κάμερες ασφαλείας, είχε καταγράψει τον πυροβολισμό.

Συλληφθέντες

Έτσι ο εκτελεστής εντοπίστηκε λίγο αργότερα καθώς προδόθηκε από μια σέλφι που είχε ανεβάσει λίγο νωρίτερα στα σόσιαλ μίντια. Καταδικάστηκε σε 34 χρόνια φυλάκιση.

Δολοφόνος

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας είπε: «Η Άγια ήταν τόσο ευγενική και εργατική, βοήθησε πολύ κόσμο. Είχε στόχους να κάνει πράγματα στη ζωή της. Κάποτε της είχα πει ότι θα γίνει πρωθυπουργός. Είμαι περήφανος που την είχα κόρη μου. Της πήραν τη ζωή πριν καν αρχίσει να ζει».