Ο Χατζηδάκης πήγε για καφέ, τα «άκουσε» από τους απολυμένους της ΒΦΛ και έφυγε άρον άρον (vids)

Newsroom
Ο Χατζηδάκης πήγε για καφέ, τα «άκουσε» από τους απολυμένους της ΒΦΛ και έφυγε άρον άρον (vids)
«Τα έψαλαν» στον Κωστή Χατζηδάκη εργαζόμενοι στα Λιπάσματα της Καβάλας.

Δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της πρωθυπουργικής παρουσίας στην 85η ΔΕΘ έδωσαν εργαζόμενοι στα Λιπάσματα της Καβάλας.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για τις μαζικές απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο διάστημα και στοίχισαν την εργασία σε 133 άτομα, έκαναν στάση μπροστά στο ξενοδοχείο Electra Palace, στον άξονα της Αριστοτέλους, όπου βρισκόταν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σύμφωνα με το thestival.gr

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση, ωστόσο, αστυνομικές δυνάμεις έστησαν φραγμό στο σημείο και τα πνεύματα ηρέμησαν.


Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν σε πολύ έντονους τόνους την αγανάκτησή τους για την απόλυσή τους και κατηγόρησαν τον υπουργό Εργασίας ότι δεν «έχει ελέγξει τις παρένθετες εταιρείες του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη». Παράλληλα, σημείωσαν ότι η Νέα Δημοκρατία «αυτά που έλεγε ως αντιπολίτευση δεν τα τηρεί τώρα που είναι στην κυβέρνηση», φωνάζοντας πως «130 οικογένειες έχουν μείνει στον δρόμο», αναφέρει το voria.gr.

Παράλληλα κατηγόρησαν τον υπουργό ότι είναι ο πρώτος που εφαρμόζει τον νόμο ομαδικές απολύσεις, κάτι που ο υπουργός είπε πως δεν ισχύει. «Δεν έχουμε να ταΐσουμε τα παιδιά μας», φώναξαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, με μερικούς μάλιστα να εξαπολύουν ύβρεις κατά του υπουργού, με τους ψυχραιμότερους να τους συγκρατούν.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως υπάρχουν προγράμματα στήριξης των εργαζομένων μέσω του ΟΑΕΔ και πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, προσθέτοντας πως προσπαθεί στο μέτρο του δυνατού να βρεθεί λύση στο θέμα και ότι έχει συζητήσει το ζήτημα και με τους βουλευτές Καβάλας. Οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι δεν θέλουν στήριξη μέσω ΟΑΕΔ αλλά να γυρίσουν στη δουλειά τους στο εργοστάσιο.

Μετά από αρκετή ώρα οι αντιδράσεις συνεχίζονταν σε πολύ έντονο ύφος και όταν τα πράγματα έδειξαν ότι κινδυνεύουν να εκτραπούν, ο Κωστής Χατζηδάκης αποχώρησε από το σημείο.