Ένας 79χρονος στο Ηράκλειο παγίδευσε τους κλέφτες με το GPS: «Έκλεβαν ότι έβρισκαν από το μετόχι μου»

Newsroom
Ένας 79χρονος στο Ηράκλειο παγίδευσε τους κλέφτες με το GPS: «Έκλεβαν ότι έβρισκαν από το μετόχι μου»
Θύμα ο ίδιος από ζωοκλέφτες και κάθε λογής κλέφτες, τους  δράστες της τελευταίας κλοπής σε βάρος του, τους «έπιασε στα πράσα». 

Ένας αγρότης – κτηνοτρόφος από χωριό του Ηρακλείου έβαλε GPS για να προστατεύσει την ιδιοκτησία του. Το τοποθέτησε στις αχυρένιες μπάλες και δικαιώθηκε για την επιλογή του, αφού παγίδευσε τους κλέφτες.

Σύμφωνα με το creta24.gr, πριν από λίγες ημέρες διαπίστωσε ότι το άχυρο είχε «κάνει φτερά». Ενεργοποίησε όμως το «παγκόσμιο σύστημα θεσιθεσίας» και βρήκε το φερόμενο ως δράστη.

Συγκεκριμένα, βρήκε τα άχυρα, καθώς ο φερόμενος δράστης είχε εξαφανιστεί και κατά πληροφορίες αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Έτσι, εντοπίστηκε το αυτοκίνητο μεταφοράς καθώς τα κλεμμένα ήταν ακόμα στην καρότσα του. Το αγροτικό όχημα ήταν σταθμευμένο σε μία μάντρα σε άλλο χωριό του νομού, όπου εκτιμάται ότι εκεί θα κατέληγε το άχυρο.

«Έκλεβαν ότι έβρισκαν από το μετόχι μου όλα αυτά τα χρόνια»

Ο ίδιος έχει τα άχυρα για τα λιγοστά ζώα του, όπως αναφέρει. «Έχω λίγα ζώα για τις ανάγκες του σπιτιού. Προσέχω την τροφή τους και τη φυλάσσω σε ασφαλές μέρος. Αλλά και πέρυσι, όπως και τα προηγούμενα χρόνια οι δράστες έβρισκαν τον τρόπο να με κλέβουν».

Έτσι, ο ηλικιωμένος αγροτοκτηνοτρόφος συνομιλώντας με έναν φίλο του σκέφτηκε να κάνει αυτό που του υπέδειξε.

«Αγόρασα το gps από την Αθήνα από το ίντερνετ. Μου εδωσαν έναν αριθμό και τοποθέτησα το μηχανάκι σε μία μπάλα από άχυρα και περίμενα. Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής μου ήρθε μήνυμα από το κινητό ότι το gps ενεργοποιήθηκε και μου έδειχνε και την κατεύθυνση. Στο σημείο όπου είχα τα στάχια πήγαν δύο αυτοκίνητο για να τα φορτώσει. Στο αυτοκίνητο που φορτώθηκε η «παγιδευμένη» μπάλα φαινόταν κανονικά το δρομολόγιο που ακολουθούσε το άτομο που οδηγούσε το όχημα με τα κλεμμένα. Σταμάτησαν σε μία μάντρα σε χωριό λίγο έξω από το Καστέλι» λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά και προσθέτει: «πήγα αμέσως στο αστυνομικό τμήμα. Εκει οι αστυνομικοί μου είπαν εάν αναγνωρίζω τις μπάλες και τους είπα τον τρόπο που τις έχω σημαδέψει. Με ρώτησαν και εάν γνωρίζω που έχω και το gpsκαι τους είπα, ναι. Πράγματι πήγαν και βρήκαν σταθμευμένο το αυτοκίνητο, τους υπέδειξα σε ποια μπάλα είναι και το βρήκαν. Είχαν φορτώσει περίπου 70 μπάλες στο συγκεκριμένο όχημα».

Ο 79χρονος τονίζει επίσης ότι ξέρει τον ιδιοκτήτη του οχήματος αυτού, ο οποίος όμως αναφέρει ότι το είχε πουλήσει χωρίς να κάνει μεταβίβαση στο νέο ιδιοκτήτη, τα στοιχεία του οποίου είναι επίσης γνωστά.

«Πλέον έχω βάλει παντού gps, σε ό,τι μπορούν να κλέψουν για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο» καταλήγει.