Ανασχηματισμός: Το κρίσιμο SMS που φέρεται να έστειλε ο Ευάγγελος Αποστολάκης πριν τις ανακοινώσεις (vid)

Ανασχηματισμός: Το κρίσιμο SMS που φέρεται να έστειλε ο Ευάγγελος Αποστολάκης πριν τις ανακοινώσεις (vid)
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης φέρεται να έστειλε το πρωί ένα κρίσιμο μήνυμα στον κ. Νικηφοράκη, πριν τις ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό.

Μια εντελώς διαφορετική εκδοχή, από αυτή της κυβέρνησης, δίνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης, για το πώς έγιναν τα πράγματα, υπήρξαν τηλέφωνα και επικοινωνίες που έγιναν και κομβικά τηλέφωνα που δεν έγιναν και θα μπορούσαν ενδεχομένως να είχαν λύσει τον κόμπο ενώπιον του οποίου βρισκόμαστε σήμερα, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης είχε θέσει μια σοβαρή προϋπόθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την είσοδό του στην κυβέρνηση, όπως ο ίδιος υποστηρίζει: Αυτή ήταν το να υπάρχει, να έχει εξασφαλίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συναίνεση του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γενηματά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τηλεφωνήσει ο ίδιος στον Αλέξη Τσίπρα και την Φώφη Γεννηματά.

«Κάντε τους ένα τηλέφωνο, συνεννοηθείτε, δεν μπορούμε να πάμε σε έναν πόλεμο, χωρίς να είμαστε όλοι μαζί» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με του Open.

Το παρασκήνιο της συνεννόησης

Ωστόσο, σήμερα, δεν έγινε κάτι τέτοιο. Πηγές της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού, ο κ. Δημητριάδης, τηλεφώνησε στον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, για να του ανακοινώσει ότι ο κ. Αποστολάκης έχει αποδεχθεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι υπουργός της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, ο ναύαρχος Αποστολάκης έχει επικοινωνήσει πολλές φορές με τον Αλέξη Τσίπρα και του έχει γνωστοποιήσει τη βολιδοσκόπηση που δέχεται από τον κ. Νικοφοράκη, πρόσωπο που είναι κοντά στην οικογένεια Μητσοτάκη και του είχε γνωστοποιήσει τις δύο προϋποθέσεις που έθεσε, μία για ανεξάρτητο υπουργείο και μία για συναίνεση των πολιτικών αρχηγών.

«Ο κ. Τσίπρας, από τη συνομιλία που είχε με τον Ευάγγελο Αποστολάκη την περασμένη Δευτέρα, έμεινε με την εντύπωση πως η απάντησή του είναι «όχι», καθώς η συναίνεση που ζητούσε ο ναύαρχος δεν δινόταν από την Κουμουνδούρου, κι έτσι σήμερα οδηγηθήκαμε ενώπιον αυτού του αποτελέσματος», είπε ο δημοσιογράφος του Open.

Το κρίσιμο SMS

Μάλιστα, σύμφωνα με το Open, ένα κρίσιμο γραπτό μήνυμα που έστειλε σήμερα στον αγγελιοφόρο, στον μεσολαβητή στον κ. Νικηφοράκη ο ναύαρχος και τον κάλεσε να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε ανακοινώσεις αν δεν είναι δεδομένη η εξασφάλιση της συναίνεσης από τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά.

«Φαίνεται και η κριτική που δέχθηκε ο ναύαρχος από τον ΣΥΡΙΖΑ βάρυνε, αλλά φαίνεται ότι υπήρξε και ένα σπασμένο τηλέφωνο τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την εξασφάλιση της συναίνεσης. Μπορώ να σας πω ότι αυτή δεν επετεύχθη και μάλιστα, όταν ο κ. Αποστολάκης τηλεφώνησε στο Μέγαρο Μαξίμου να ρωτήσει τι ακριβώς έχει γίνει και να πει ότι "αφού υπάρχει αυτή η αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ εγώ δεν μπορώ να δεχθώ το υπουργείο καθώς είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμία συναίνεση την οποία είχα ζητήσει", ακολούθησε κατά πληροφορίες μας μια θερμή συνομιλία με τον πρωθυπουργό, ο οποίος του είπε ότι «δεν είχε καταλάβει πως θέτει όλα αυτά τα ζητήματα, αλλά θα βγάλω ανακοίνωση και θα πω όλα ακριβώς όσα συμβαίνουν», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

«Η κυβέρνηση ενημερώνει ότι μέχρι και το γεγονός ότι θα συνοδευτεί στην ορκωμοσία από την σύζυγό του ήταν καταγεγραμμένο, ήταν συμφωνημένο δηλαδή», συμπλήρωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο κ. Αποστολάκης υποστηρίζει ότι τον παγίδευσαν, ότι ψευδώς του είπαν ότι έχουν εξασφαλίσει τη συναίνεση και ότι έσπευσαν να ανακοινώσουν το όνομά του, προκειμένου να βρεθεί προ τετελεσμένων. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι αν ολοκληρωνόταν η υπουργοποίηση, θα ήταν μια μεγάλη επιτυχία για την κυβέρνηση. Καθώς ο κ. Αποστολάκης δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, Χειρίστηκε κρίσιμες στιγμές στα ελληνοτουρκικά… Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και έως πολύ πρόσφατα συμβούλευε τον Αλέξη Τσίπρα για όλα τα σημαντικά θέματα ασφάλειας», καταλήγει ο δημοσιογράφος.