Χρυσοχοΐδης: «Αποχαιρετώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά όχι τον δημόσιο βίο» (vid)

Χρυσοχοΐδης: «Αποχαιρετώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά όχι τον δημόσιο βίο» (vid)
Σε μακρύ απολογισμό της θητείας του ως επικεφαλής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξελίχθηκαν οι δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο πλαίσιο της παράδοσης-παραλαβής.

O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αποχαιρέτησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας πως λέει «αντίο» στο υπουργείο, αλλά όχι στον δημόσιο βίο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δίνοντας το χαρτοφυλάκιο στον Τάκη Θεοδωρικάκο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, αναφέρθηκε στο έργο που έγινε επί των ημερών του και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του.

«Η αστυνομία ή θα είναι μέσα στην κοινωνία ή δεν θα τα καταφέρει»

Όπως τόνισε ο Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια των ημερών του: «Μειώσαμε την εγκληματικότητα, περιορίσαμε την ανομία, η αστυνομία βρέθηκε ξανά δίπλα στον πολίτη» είπε, και σημείωσε ότι «το δόγμα νόμος και τάξη θέλει μετασχηματισμό». Πρόσθεσε δε ότι «αντίπαλός μας ήταν ο φανατισμός και η σκουριά παρωχημένων απόψεων», για να αναφερθεί συγκεκριμένα στο νόμο για τις συναθροίσεις.

«Μεμονωμένα γεγονότα σόκαραν με τη δύναμη της εικόνας» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η αστυνομία κλήθηκε να τηρήσει τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό».

Επισήμανε, δε, ότι η ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκε να «ελέγχει ακόμα και την αναπνοή των πολιτών», τονίζοντας ότι έγιναν περισσότεροι από 17 εκατ. έλεγχοι.

«Η αστυνομία ή θα είναι μέσα στην κοινωνία ή δεν θα τα καταφέρει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τελειώνοντας την ομιλία του, ο κ. Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε τους ανθρώπους του, τους 55.000 ανθρώπους που εργάζονται για την αστυνομία, τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, τους επιτελείς και αξιωματικούς, τους συνεργάτες του στο γραφείο του. Επίσης ευχαρίστησε τους Λευτέρη Οικονόμου, αλλά και τον Νίκο Χαρδαλιά, που ανέλαβε το έργο της διαχείρισης της πανδημίας.

«Στην Πολιτική Προστασία έγιναν σπουδαία πράγματα, σπουδαίες δομές», σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στους Γενικούς Γραμματείς του υπουργείου, αλλά και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αποχαιρετώ το υπουργείο, αλλά όχι τον δημόσιο βίο», ανέφερε.

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Τιμή» η ανάθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή και ευθύνη για εμένα η ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού» είπε παίρνοντας τον λόγο ο Τάκης Θεοδωρικάκος. «Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα μείνεις την ιστορία με χρυσά γράμματα, ως υπουργός που συνέβαλε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη» είπε για τον προκάτοχό του ο νέος υπουργός. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για έναν τομέα που αποτελεί κρίσιμη και κεντρική προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όπως εξήγησε, κεντρικός μας στόχος είναι η ασφάλεια, γιατί χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε ελευθερία, ούτε ευημερία. Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως σκοπός είναι η ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού, στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη μας, αλλά και όλες τις πόλεις και τις κωμοπόλεις, όλα τα χωριά της πατρίδας μας.

Στη συνέχεια και απαντώντας στα όσα ανέφερε νωρίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε για ανασυγκρότηση, εκσυγχρονισμό και ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας όπου χρειάζεται και προωθώντας τις αντίστοιχες νομοθετικές πρωτοβουλίες, στις οποίες αναφέρθηκε ο απερχόμενος υπουργός.