Πέθανε το πρώην μέλος των Magic De Spell, Νίκος Μαϊντάς: Το συγκινητικό «αντίο» του συγκροτήματος (pic)

Πέθανε το πρώην μέλος των Magic De Spell, Νίκος Μαϊντάς: Το συγκινητικό «αντίο» του συγκροτήματος (pic)
Ο θάνατός του Νίκου Μαϊντά σε ηλικία 46 ετών, σκόρπισε θλίψη στον μουσικό κόσμο αλλά και σε όσους τον γνώρισαν και τον αγάπησαν μέσα από την μουσική του.

Ο Νίκος Μαϊντάς, το πρώην μέλος του ελληνικού ροκ συγκροτήματος Magic De Spell, «έφυγε» από την ζωή, από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία μόλις 46 ετών.

Τραγουδούσε τη δεκαετία του '90 τους στίχους της Κατερίνας Γώγου, «εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά».

Ποιος ήταν

Ο Νίκος Μαϊντάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 17 ετών προσχώρησε στο συγκρότημα των Magic De Spell ως μπασίστας τα δύο πρώτα χρόνια, ενώ στην πορεία πέρασε στην σύνθεση, τα πλήκτρα αλλά και στα φωνητικά. Με το συγκρότημα πραγματοποίησε πάνω από 500 συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία.

Ο Νίκος Μαϊντάς έγραψε και ερμήνευσε τραγούδια όπως το «Εμένα οι φίλοι μου» σε ποίηση Κατερίνας Γώγου, η «Όλγα», ο «Λύκος», η «Πεταλούδα», το «Κόκκινο». Το 2003 εργάστηκε για τελευταία φορά με το συγκρότημα για την κυκλοφορία ενός νέου δίσκου. Αρχές του 2004, ο Νίκος Μαϊντάς, αποχώρησε από τους Magic De Spell έχοντας την εντύπωση ότι οι αλλαγές στην αρχική σύνθεση του συγκροτήματος άλλαξαν την αρχική φιλοσοφία.

Τα τελευταία χρόνια ο Νίκος Μαϊντάς, συνεργάστηκε με τον Πάνο Κατσιμίχα και τον Μάνο Ξυδούς ως τραγουδιστής και πιανίστας και πραγματοποίησε μαζί του πάνω από εξήντα συναυλίες. Το 2007 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Σπασμένα Ρολόγια».

Το «αντίο» των Magic de Spell

Οι Magic de Spell αποχαιρέτησαν Νίκου Μαϊντά με ένα συγκινητικό μήνυμα που δημοσίευσαν στην σελίδα τους στο Facebook στο οποίο γράφουν: «Καλό ταξίδι Νίκο…Η σφραγίδα σου στην καρδιά των Magic de Spell θα μείνει ανεξίτηλη. Θα θυμόμαστε πάντα τα χρόνια που ζήσαμε μαζί με κοινές εμπειρίες, γράφοντας τραγούδια και ταξιδεύοντας συνεχώς. Αξέχαστες οι παρέες, τα γέλια, οι πλάκες, οι μικροτσακωμοί και τα φιλιώματά μας. Σε κάθε ήχο, σε κάθε νότα του «Εμένα οι φίλοι μου», της «Όλγας» του «Λύκου», των «Παραμυθιών» και τόσων άλλων, θα είσαι πάντα μαζί μας. Ο Βοσδογάνης και ο Νησσόπουλος θα σε υποδεχτούν εκεί ψηλά…Αδερφέ μας Νίκο Μαϊντά, ας είναι ελαφρύ το χώμα…».