Προβληματισμένοι οι επιχειρηματίες της εστίασης για τα νέα μέτρα: «Είναι ένα άτυπο lockdown, υπάρχουν θολά σημεία…» (vid)

Προβληματισμένοι οι επιχειρηματίες της εστίασης για τα νέα μέτρα: «Είναι ένα άτυπο lockdown, υπάρχουν θολά σημεία…» (vid)
Από τις 13 Σεπτεμβρίου μπλόκο μπαίνει στους ανεμβολίαστους και σε όλους τους κλειστούς χώρους σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια καθώς δεν θα μπορούν πλέον να μπαίνουν με αρνητικό τεστ. Οι επιχειρηματίες της εστίασης προβληματισμένοι.

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στον χώρο της εστίασης έφεραν αντιδράσεις στον κλάδο, με τους επιχειρηματίες από την μια να βλέπουν θετικά τους νέους περιορισμούς και από την άλλη να κάνουν λόγο για «άτυπο lockdown» στις επιχειρήσεις τους.

«Τα νέα μέτρα είναι ένα άτυπο lockdown, ένα πολύ μεγάλο μερίδιο της αγοράς θα μείνει εκτός τα μαγαζιά χωρίς στήριξη θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν έχοντας την μισή και λιγότερη πελατεία», ανέφερε στο Mega ένας επιχειρηματίας.

Άνθρωποι του κλάδου υποστηρίζουν ότι ο διαχωρισμός των πελατών σε εμβολιασμένους και μη, θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων που άντεξαν με δυσκολία το προηγούμενο διάστημα.

«Θα είναι δύσκολο να ελέγχουμε τον κόσμο με την εφαρμογή, γιατί θα έρχονται και πάρα πολλοί πελάτες να εξυπηρετήσουμε και θα πρέπει να ταυτοποιούμε και τον κάθε πελάτη», τονίζουν.

Την ίδια ώρα, οι επιχειρηματίες κάνουν λόγο για κάποια θολά σημεία των νέων μέτρων, που πρέπει να ξεκαθαριστούν.

Προβληματισμένοι και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων

Προβληματισμένοι είναι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, καθώς από τις 13 Σεπτεμβρίου θα υποβάλλονται σε 2 rapid τεστ την εβδομάδα με δική τους δαπάνη, 10 ευρώ ανά τεστ.

Από την πλευρά τους οι πολίτες αντιδρούν ως προς τον διαχωρισμό των εμβολιασμένων και μη.

«Οπισθοδρομικά μέτρα λες και είμαστε εγκληματίες», λέει ένας πολίτης.

«Θα πρέπει να βρεθεί κάποια άλλη φόρμουλα. Ναι μεν να προστατευόμαστε, αλλά να μην περιορίζει και ανθρώπους».

Τα νέα μέτρα στην εστίαση θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου έως το τέλος Μαρτίου 2022.