Το μωρό από το άλμπουμ των Nirvana μεγάλωσε και τους έκανε μήνυση για παιδική πορνογραφία (pics)

Το μωρό από το άλμπουμ των Nirvana μεγάλωσε και τους έκανε μήνυση για παιδική πορνογραφία (pics)
Ο 30χρονος πλέον Σπένσερ Έλντεν, που φωτογραφήθηκε 4 μηνών στο άλμπουμ «Nevermind» των Nirvana κατέθεσε μήνυση για παιδική πορνογραφία.

Το διάσημο μωρό στο εξώφυλλο του άλμπουμ των Nirvana «Nevermind» μεγάλωσε. Ο Σπένσερ Έλντεν είναι 30 ετών πλέον και μηνύει τα μέλη του πάλαι ποτέ διάσημου και πετυχημένου συγκροτήματος, της δισκογραφικής, των διαχειριστών της περιουσίας του Κερτ Κομπέιν και κάθε λογής εμπλεκομένου, με τις κατηγορίες της παιδικής πορνογραφίας.

Η μήνυση έχει κατατεθεί ήδη από τον Σπένσερ Έλντεν, ο οποίος κατηγορεί τους εμπλεκόμενους πως παραβίασαν τους ομοσπονδιακούς νόμους περί παιδικής πορνογραφίας, ενώ προσθέτει πως οι γονείς του, ποτέ δεν υπέγραψαν κάποιο επίσημο χαρτί με το οποίο παραχωρούσαν την άδεια στους Nirvana για να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραφία του, όταν ήταν μόλις 4 ετών.

Στη μήνυση που κατέθεσε, ο Σπένσερ Έλντεν εξηγεί πως «η ταυτότητα και το νομικό του όνομα έχουν συνδεθεί για πάντα με την εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση που βίωσε ως παιδί», ενώ τονίζει ότι το προϊόν της οποίας «διανέμεται και πωλείται σε παγκόσμια κλίμακα» από την εποχή που ήταν μωρό μέχρι σήμερα.

Συμπληρώνει ότι: «οι εναγόμενοι παρήγαγαν, κατείχαν και διαφήμιζαν εν γνώσει τους εμπορική παιδική πορνογραφία που απεικόνιζε τον Σπένσερ και αποκόμιζαν οικονομικά οφέλη μέσω αυτής. Παρ’ ότι γνώριζαν τι έκαναν, οι εναγόμενοι δεν έλαβαν ποτέ εύλογα μέτρα για την προστασία του Σπένσερ και την αποτροπή της ευρείας διακίνησης της εικόνας και σεξουαλικής της εκμετάλλευσης».

Ο 30χρονος πλέον Σπένσερ τονίζει μάλιστα στη μηνυτήρια αναφορά του, ότι η φωτογραφία του άλμπουμ, την οποία φέρεται να επέλεξε ο τραγουδιστής της μπάντας, Κερτ Κομπέιν, συμβολίζει έναν «εργάτη του σεξ» που κυνηγά το χρήμα.

Ο Σπένσερ Έλντεν ζητά μέσω της μήνυσής του, 150.000 ευρώ από κάθε έναν από τους 17 εναγόμενους.

Ο Έλντεν πάντως, έχει αναδημιουργήσει εκείνη τη φωτογραφία, τόσο το 2008 σε ηλικία 17 ετών όσο και το 2016, στην 25η επέτειο του άλμπουμ. Φυσικά και στις δύο φωτογραφίες φορούσε μαγιό, σε αντίθεση με την πρωταρχική που ήταν μωρό και ήταν εντελώς γυμνό.

Είχε πει μάλιστα στη New York Post, πως το 2016 πληρώθηκε 200 δολάρια για τη φωτογραφία. Το «Nevermind» έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα από το 1991, όταν και κυκλοφόρησε.