Ένα σουβλάκι παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή σε έναν 75χρονο στην Αμαλιάδα: «Τα μάτια του είχαν γυρίσει» (vid)

Ένα σουβλάκι παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή σε έναν 75χρονο στην Αμαλιάδα: «Τα μάτια του είχαν γυρίσει» (vid)
«Μου έμεινε στα χέρια, πέθανε κι επανήλθε εκεί», λέει ο γιος του 75χρονου για το περιστατικό με το σουβλάκι.

Ένα σουβλάκι λίγο έλειψε να στερήσει τη ζωή σε έναν 75χρονο άντρα από την Αμαλιάδα.

Ο άνδρας το πρωί της Δευτέρας (23/8) παρήγγειλε να φάει ένα σουβλάκι, χωρίς όμως να μπορεί να φανταστεί την εξέλιξη που θα είχε η συνέχεια της ημέρας του.

Ο γιος του μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Live News» εξήγησε πως από την μια στιγμή στην άλλη είδε τον πατέρα του να «σβήνει» μπροστά στα μάτια του: «Είχαμε πάει για μια εξέταση στα μάτια, πήρε να φάει ένα σουβλάκι, δεν κατάπιε καλά, προσπάθησα εγώ με τις πρώτες βοήθειες και δεν μπόρεσα γιατί έφραξε και τον πήγα στο νοσοκομείο. Είδα τον πατέρα μου να τον χάνω, πραγματικά. Τα μάτια του είχαν γυρίσει, είχε αλλάξει το πρόσωπό του, τον φώναζα μέσα στο αμάξι οδηγούσα ταυτοχρόνως γιατί πήγαινα και στο νοσοκομείο…».

Μελανιασμένο από την έλλειψη οξυγόνου τον μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας σε κρίσιμη κατάσταση. Ο γιατρός που τον ανέλαβε, κ. Ευάγγελος Δημητρόπουλος, καθηλώνει περιγράφοντας πως απομάκρυνε μια τεράστια που μπουκιά από το σουβλάκι, την οποία φωτογράφισε μετά την απόφραξη των αεραγωγών: «Δεν ξέραμε στην αρχή την αρχή την αιτιολογία, θεωρήθηκε πνευμονικό οίδημα με το που μπήκε στα εξωτερικά ιατρεία. Δεν είχαμε καμία πληροφορία γιατί ο γιος απομακρύνθηκε καθώς δεν επιτρέπεται να μπαίνει μέσα κανείς στο νοσοκομείο λόγω των μέτρων του κορονοϊού. Ήταν ένα κομμάτι τεράστιο από το σουβλάκι, το οποίο με ειδική λαβίδα το απομάκρυνα και άρδην η κλινική εικόνα του ανθρώπου άλλαξε, πήρε μόνος του ανάσες κατευθείαν. Δεν χρειάστηκε πλέον διασωλήνωση. Η καρδιακή λειτουργία αποκαταστάθηκε».

Ο γιος του αναφέρθηκε στα λεπτά της αγωνίας λέγοντας: «Μου έμεινε στα χέρια, πέθανε κι επανήλθε εκεί. Σε χρόνο μηδέν οι γιατροί τον πήραν και μου τον έσωσαν τον πατέρα μου».

Πλέον ο 75χρονος έχει επιστρέψει στο σπίτι και είναι καλά στην υγεία του.