Μετά τον τσακωμό, ο διοικητής της Υγ. Περιφέρειας διαψεύδει Καπραβέλο για τις ΜΕΘ στην Β. Ελλάδα

Μετά τον τσακωμό, ο διοικητής της Υγ. Περιφέρειας διαψεύδει Καπραβέλο για τις ΜΕΘ στην Β. Ελλάδα
Ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης διέψευσε τα όσα είπε ο Νίκος Καπραβέλος στον ΣΚΑΙ.

Το πρωί της Κυριακής υπήρξε ένταση στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ μεταξύ του διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», Νίκου Καπραβέλου και του λοιμοξιωλόγου Θεόδωρου Βασιλακόπουλου.

Αφορμή αποτέλεσαν τα όσα είπε ο πρώτος οτι έγιναν το προηγούμενο βράδυ στο νοσοκομείο όταν ενώ όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ ήταν γεμάτα, κλήθηκαν να διαχειριστούν δύο περιστατικά: ένα 22 χρονών παιδί με λευχαιμία που ήθελε εντατική και έναν 62 χρονών COVID ανεμβολίαστο ο οποίος ήθελε κρεβάτι ΜΕΘ.

Λύση τελικά βρέθηκε με εσωτερικές αλλαγές, αλλά η δήλωση του Νίκου Καπραβέλου οτι δεν υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι εντατικής θεραπείας σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, προκάλεσε την παρέμβαση του διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη.

Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, τόσο για Covid όσο και για non Covid περαστικά, τόνισε και πρόσθεσε: «Σήμερα το ποσοστό κάλυψης είναι της τάξης του 67% με δυνατότητα ανάπτυξης και νέων κλινών εφόσον χρειαστεί».

Μάλιστα διέψευσε τον κ. Καπραβέλο λέγοντας πως «δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τη διαχείριση νοσηλείας non Covid περιστατικού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».