Και πως να μην λυγίσεις: Αμερικανός πεζοναύτης σκέπασε με το τζάκετ του Αφγανό παιδάκι (pic)

Και πως να μην λυγίσεις: Αμερικανός πεζοναύτης σκέπασε με το τζάκετ του Αφγανό παιδάκι (pic)
Ο μικρός αποκοιμήθηκε στο αεροσκάφος, πάνω στο μεταλλικό δάπεδο και ένας Αμερικανός πεζοναύτης που το είδε, τον σκέπασε με το τζάκετ του για να μην κρυώνει.

Οι εικόνες που έρχονται από το Αφγανιστάν αλλά και τις επιχειρήσεις εκκένωσης που πραγματοποιούνται είναι συγκλονιστικές και δεν γίνεται να μην σε «αγγίξουν».

Απεγνωσμένες μάνες παραδίδουν τα παιδιά τους σε στρατιώτες, τουλάχιστον να γλιτώσουν αυτά και να έχουν μέλλον, πεζοναύτες με βαρύ εξοπλισμό και όπλα, να κρατάνε στοργικά στην αγκαλιά τους μωρά και κάθε λογής εικόνες φόβου, απόγνωσης αλλά και ανθρωπιάς.

Όπως αυτή με το μικρό προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν. Είναι στα τυχερά (;) παιδιά, καθώς κατόρθωσε να μπει σε αεροπλάνο, σε μία από τις επιχειρήσεις εκκένωσης και να φύγει από τη χώρα που την εξουσιάζουν οι Ταλιμπάν με την τρομοκρατία και τα όπλα.

Ο μικρός Αφγανός, κατά τη διάρκεια της πτήσης δεν άντεξε και αποκοιμήθηκε στο παγωμένο μεταλλικό δάπεδο του αεροσκάφους, ωστόσο ένας από τους Αμερικανούς πεζοναύτες που το είδε, έβγαλε και έριξε πάνω του, το τζάκετ του, για να τον ζεστάνει κάπως.

Μικρές ηλιαχτίδες αισιοδοξίας και ανθρωπιάς μέσα σε αυτό το σκοτάδι και το χάος.