Οι Γάλλοι έφυγαν και όλη η Γορτυνία τους χειροκροτούσε (pics & vid)

Οι Γάλλοι έφυγαν και όλη η Γορτυνία τους χειροκροτούσε (pics & vid)
Οι κάτοικοι της Γορτυνίας χειροκροτούσαν τους Γάλλους πυροσβέστες που αποχωρούσαν από τα μέρη τους για να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Η Γαλλία είχε αποστείλει τη μεγαλύτερη δύναμη πυρόσβεσης στην Ελλάδα, για να βοηθήσουν στην τιτάνια μάχη που καταβλήθηκε στα πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο. Με τα πύρινα μέτωπα να έχουν τεθεί υπό έλεγχο και οι φωτιές να έχουν οριοθετηθεί, οι Γάλλοι αποχώρησαν από την Ελλάδα, για πίσω την πατρίδα τους, ευχόμενοι να ξαναδούν τους φίλους που έκαναν στην Ελλάδα αλλά σε πολύ καλύτερες συνθήκες.

Το άκρως συγκινητικό βέβαια στιγμιότυπο, έλαβε χώρα στην Γορτυνία που τις τελευταίες ημέρες δοκιμάστηκε σκληρά από τις φλόγες.

Όλοι οι κάτοικοι βγήκαν το βράδυ στους δρόμους και χειροκροτούσαν τους Γάλλους πυροσβέστες που αποχωρούσαν σε μία ένδειξη ευγνωμοσύνης για την μεγάλη συνεισφορά τους και ένα μικρό «ευχαριστώ».

Θυμίζουμε πως αρχικά στην Ελλάδα είχαν έρθει 80 πυροσβέστες και τρία καναντέρ και στη συνέχεια η Γαλλία έστειλε άλλους 101 πυροσβέστες, 60 διασώστες και περισσότερα από 50 πυροσβεστικά οχήματα.