Θέμα χρόνου το μίνι lockdown άλα Μυκόνου στο Ηράκλειο Κρήτης

Θέμα χρόνου το μίνι lockdown άλα Μυκόνου στο Ηράκλειο Κρήτης
Η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού φέρνει μέτρα στο νησί σύμφωνα με τα κρητικά μέσα ενημέρωσης.

Σε μίνι lockdown οδεύει το Ηράκλειο Κρήτης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, το οποίο τονίζει ότι οι αποφάσεις έχουν παρθεί και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το αργότερο έως αύριο.

Όπως αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά, τα μέτρα που αποφασίστηκαν θα είναι ανάλογα με αυτά που πάρθηκαν στη Μύκονο. Δηλαδή:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01.00 τα ξημερώματα ως στις 06.00 το πρωί.
  • Απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση καθ’ ολο το 24ωρο.

Αυτό που οδήγησε σε αυτή τη λήψη αποφάσεων είναι η τελευταία επιδημιολογική εικόνα, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν ενώ σε οριακή κατάσταση έχει φτάσει το σύστημα υγείας.

Νωρίτερα ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης αναφέρθηκε στην αύξηση του ιικού φορτίου στην Κρήτη: «Στην Κρήτη οι συνάδελφοι από το Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων ανακοινώνουν κάθε εβδομάδα τα αποτελέσματα και βλέπουμε όντως ότι έχουμε αύξηση στο ιικό φορτίο.

Η διασπορά συνεχώς αυξάνεται και αυτό μεταφράζεται σε αυξημένα κρούσματα. Αυτό δεν αναμένεται να αναστραφεί το επόμενο διάστημα, αφού οι επισκέπτες θα αυξάνουν στο νησί μέχρι και το τέλος Αυγούστου. Θα αρχίσει να μειώνεται μετά».

Όπως σημειώνεται, δεν αποκλείεται ανάλογα μέτρα να ληφθούν τις επόμενες ημέρες και για τις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου και Λασιθίου.