Πρόεδρος Ομοσπονδίας Πυροσβεστών: «Εκτιμώ ότι θα έχουμε τελειώσει με την φωτιά στην Εύβοια σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί» (vid)

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Πυροσβεστών: «Εκτιμώ ότι θα έχουμε τελειώσει με την φωτιά στην Εύβοια σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί» (vid)
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Σταθόπουλος, μίλησε για τα μέτωπα στην Εύβοια και την προσπάθεια των πυροσβεστών.

Την συγκρατημένη του αισιοδοξία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Σταθόπουλος, πως η φωτιά στην Εύβοια θα σβήσει σύντομα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε αρχικά: «Να μην λέμε μεγάλα λόγια, αλλά εκτιμώ ότι θα έχουμε τελειώσει με την φωτιά στην Εύβοια σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί» ενώ συμπλήρωσε: «Οι συνάδελφοί μου με ενημερώνουν για απίστευτες θερμοκρασίες στην περιοχή».

Για τη βοήθεια που παρέχεται στην Ελλάδα από το εξωτερικό ανέφερε: «Είναι πολύτιμη η βοήθεια από τους Ρουμάνους συναδέλφους μας που επιχειρούν στο Προκόπι και από τις ομάδες πεζοπόρων 100 Ουκρανών».

Στη συνέχεια τόνισε: «Οι πυροσβέστες είναι εξαντλημένοι. Ούτε νερό δεν προλαβαίνουν να πιούν. Δεν αντέχει ο ανθρώπινος οργανισμός σε αυτές τις συνθήκες».

Σε Γαλατσώνα, Γούβες, Γαλατσάδες, Καματριάδες τα μέτωπα

Ένα τεράστιο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται αυτή την ώρα στην Γαλατσώνα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό. Ένα άλλο πύρινο μέτωπο πλησιάζει τις Γούβες σε μία πορεία που οδηγεί στο Αρτεμίσιο, το Πευκί και τη θάλασσα. Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινείται κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες - και αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό.

Στο νότιο τμήμα, οι υποστηρικτικές ομάδες πυροπροστασίας που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Ρουμανία και εργάζονται νυχθημερόν, ελέγχουν την κατάσταση στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι. Στη συγκεκριμένη περιοχή βοηθούν και οι άνεμοι, με συνέπεια να μην προβλέπεται προς το παρόν επέκταση της φωτιάς προς νότο.