Δεν βάζουμε με τίποτα μυαλό: Οδηγοί στη ΛΕΑ, μπλόκαραν πυροσβεστικά (vid)

Δεν βάζουμε με τίποτα μυαλό: Οδηγοί στη ΛΕΑ, μπλόκαραν πυροσβεστικά (vid)
«Εγκληματίες» οδηγοί, προκειμένου να γλιτώσουν μόλις λίγα μέτρα, μπαίνουν στη ΛΕΑ και εμποδίζουν τα πυροσβεστικά να φτάσουν έγκαιρα στα πύρινα μέτωπα.

Η χώρα, για μία ακόμη φορά δοκιμάζεται σκληρά, εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με το άγχος, το φόβο και την αγωνία να γλιτώσουν τα σπίτια τους, άλλοι με το θυμό και τη θλίψη που έχασαν το βιος τους. Δεκάδες ψυχές έχουν χαθεί (δεν είναι μόνο οι ανθρώπινες) και κινδυνεύουν κάθε λεπτό άνθρωποι. Πυροσβέστες και εθελοντές καταθέτουν ψυχή στα πύρινα μέτωπα, αλλά κάποιοι όπως φαίνεται δεν αλλάζουν μυαλά και κοιτάνε αποκλειστικά τον εαυτούλη τους, χωρίς να τους νοιάζει αν καίγεται (κυριολεκτικά) ο κόσμος γύρω τους.

«Εγκληματίες» οδηγοί

Την ώρα λοιπόν που η φωτιά στη Βαρυμπόμπη μαίνονταν, οι «κλασικοί» συμπολίτες μας είχαν κλείσει τη ΛΕΑ, τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τα πυροσβεστικά και να καθυστερήσουν να φτάσουν στα πύρινα μέτωπα.

Μιλάμε για μια απόσταση 5-10 λεπτών, ωστόσο με μπλοκαρισμένη τη ΛΕΑ, καθώς κάποιοι δεν μπορούσαν να περιμένουν λίγα λεπτά παραπάνω στην ουρά, όπως όλοι- ο χρόνος αυξήθηκε στη μισή ώρα και παραπάνω.

Όταν έχουμε να κάνουμε με φωτιά, πόσο μάλλον με τέτοια καύσιμη ύλη και σε αυτές τις συνθήκες καύσωνα, καταλαβαίνει κανείς πόσο πολύτιμο είναι το κάθε δευτερόλεπτο, πόσο μάλλον το να καθυστερούν τα πυροσβεστικά κατά μισή ώρα να φτάσουν στα πύρινα μέτωπα.

Μιλάμε για «εγκληματίες» οδηγούς

Ποινή δύο μηνών κράτησης διπλώματος

Τον τελευταίο καιρό είχε γίνει ειδική μνεία στις ΛΕΑ και μάλιστα η τροχαία είχε βεβαιώσει παραβάσεις, παίρνοντας ταυτόχρονα το δίπλωμα των οδηγών για δύο μήνες.

Δυστυχώς όμως, κάποιοι οδηγοί δεν βάζουν μυαλό και συνεχίζουν να εγκληματούν.

Το βίντεο είναι από το NewsAuto