Εγκλωβισμένοι από τη φωτιά στην Ηλεία: Εκκένωση εφτά χωριών στην Αρχαία Ολυμπία (pics)

Εγκλωβισμένοι από τη φωτιά στην Ηλεία: Εκκένωση εφτά χωριών στην Αρχαία Ολυμπία (pics)
Υπάρχουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή του Πελοπίου. Πρόκειται για άτομο ΑμεΑ μαζί με τον γιο του. Νέο μήνυμα από το «112» για την εκκένωση επτά χωριών όπου μαίνεται μεγάλη Πυρκαγιά. Πρόκειται για το Πελόπιο, τον Πλάτανο, τον Κοσκινά, τον Μάγειρα, τον Κλαδέο, την Καυκωνία και το Χελιδόνι. 

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή Μιράκα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο από το πύρινο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη στην Ηράκλεια.

3

Στην περιοχή, που είναι ανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη φωτιά, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη την κατάσταση».

Η Πολιτική Προστασία με την εφαρμογή «112» έστειλε νέο μήνυμα για την εκκένωση εφτά χωριών όπου μαίνεται μεγάλη Πυρκαγιά. Πρόκειται για το Πελόπιο, τον Πλάτανο, τον Κοσκινά, τον Μάγειρα, τον Κλαδέο, την Καυκωνία και το Χελιδόνι.

«Αν βρίσκεστε στο Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα και Κλαδέο, εκκενώστε τώρα προς Πύργο από Εθνική Οδό Τρίπολης-Ολυμπίας. Αν βρίσκεστε, στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι, εκκενώστε τώρα προς Λάλα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

4

Επίσης, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και η κοινότητα Μιράκα, από την Πυροσβεστική, λόγω των δύο πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας και της Μιράκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, υπάρχουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή του Πελοπίου. Πρόκειται για άτομο ΑμεΑ μαζί με τον γιο του.

Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν έντρομοι τα σπίτια τους, καθώς πλέον η φωτιά είναι σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά Πουρνάρι, Πλάτανο και Πελόπιο.

Μάχη δίνεται για να μην πάει η πυρκαγιά προς το μνημείο της αρχαίας Ολυμπίας. Κάτοικοι αναφέρουν ότι μπουλντόζες είχαν δημιουργήσει ανάχωμα.

Διακόπηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης - Πύργου από το 124ο χιλιόμετρο έως το 130ο χιλιόμετρο, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ηράκλειας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Δραματική είναι η κατάσταση και στην Εύβοια.