Χαρδαλιάς: «Σήμερα είχαμε 60 πυρκαγιές, δύσκολη η κατάσταση στη Ρόδο» (vid)

Χαρδαλιάς: «Σήμερα είχαμε 60 πυρκαγιές, δύσκολη η κατάσταση στη Ρόδο» (vid)
Για τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα και για την δύσκολη κατάσταση που βιώνει τις τελευταίες ώρες η Ρόδος μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα και για την δύσκολη κατάσταση που βιώνει τις τελευταίες ώρες η Ρόδος.

«Σήμερα είχαμε 60 πυρκαγιές, αν υπολογίσετε και 56 εχθές, σύνολο 116 φωτιές είχαμε μέσα σε δυο μέρες. Η Ρόδος, ο Έβρος μας απασχολούν, με τη μεγαλύτερη φωτιά αυτή τη στιγμή στη Ρόδο, που όλος ο κρατικός μηχανισμός δίνει τη δική του μάχη. Υπήρξε ανάγκη να ρίξουμε νερό με τα εναέρια μέσα για να σώσουμε κάποιες περιοχές και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βραχυκυκλώσουν τα καλώδια της ΔΕΗ και να προκληθεί black out! Τα συνεργεία κάνουν τεράστια προσπάθεια αποκατάστασης και πιστεύουμε σύντομα να έχει ρεύμα ένα πολύ μεγάλο μέρος του νησιού», είπε χαρακτηριστικά.

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Υπάρχουν δύο μέτωπα αυτήν τη στιγμή, τα οποία τα παρακολουθούμε, ήδη μεταφέρουμε δυνάμεις, ήδη πετάνε άλλα 25 άτομα, πεζοπόρα από τη Θεσσαλονίκη, σε λίγο προσεγγίζει και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος... Οι άνεμοι είναι πέντε με έξι μποφόρ... Είναι μια δύσκολη φωτιά που μας απασχολεί στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για κλιματική αλλαγή αλλά για κλιματική απειλή.