Φωτιά στην Αχαΐα: Μάχη με το πύρινο μέτωπο, εκκενώνονται Ζήρια, Άνω Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι, σε ετοιμότητα δυο νοσοκομεία (pics & vid)

Φωτιά στην Αχαΐα: Μάχη με το πύρινο μέτωπο, εκκενώνονται Ζήρια, Άνω Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι, σε ετοιμότητα δυο νοσοκομεία (pics & vid)
Νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, σε δασική έκταση κοντά στη Ζήρεια Αχαΐας. Εχουν δοθεί εντολές εκκένωσης τεσσάρων οικισμών καθώς οι φλόγες φτάνουν στα πρώτα σπίτια στις Καμάρες.

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, του Δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας.

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους πολίτες βρίσκονται στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι, Αχαϊας, να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι, Αχαΐας εκκενώστε άμεσα προς Αίγιο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Επίσης στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στην Αχαΐα

Σε ετοιμότητα δύο νοσοκομεία

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ζήριας

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις δύο εθνικές οδούς Πατρών - Κορίνθου

Από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Λόγγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, ενώ στην παλαιά εθνική οδό, έχει διακοπεί από το Δρέπανο έως τα Σελιανίτικα.

Δύσκολη η κατάσταση στην Μπούκα

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη Μπούκα σύμφωνα με το thebest.gr. Κάτοικοι της περιοχής και λουόμενοι στην παραλία της Μπούκας είναι εγκλωβισμένοι και δεν μπορούν να φύγουν ενώ ήδη πολλοί διαμαρτύρονται ότι έχουν αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς και πολλοί βήχουν.

Σε επικοινωνία που είχαν με το thebest.gr λένε ότι μόνο μέσω θαλάσσης μπορούν να φύγουν και περιμένουν το λιμενικό να στείλει πλοία.

Επιχειρούν σκάφη του λιμενικού

Όπως αναφέρει το thebest.gr σκάφος του λιμενικού μεταφέρει άτομα από τις παραλίες της περιοχής των Καμαρών και του Λαμπιρίου τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα με το αναπνευστικό τους λόγω του καπνού.

Φωτιά στην Αχαΐα

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: thebest.gr /ilialive.gr