Χαρδαλιάς: «Αν χρειαστεί θα κλείσει ξανά η Μύκονος»

Χαρδαλιάς: «Αν χρειαστεί θα κλείσει ξανά η Μύκονος»
Σαφάρι για τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας στα νησιά

Για τον κορονοϊό και την αυξητική εικόνα στα κρούσματα στα νησιά, τον καύσωνα που έθεσε σε έκτακτο συναγερμό όλο τον κρατικό μηχανισμό της χώρας αλλά και την κλιματική αλλαγή, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος στα 8 «κόκκινα» νησιά, όπως η Μύκονος, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι σε κάποια μέρη της Ελλάδας υπάρχει ασυδοσία. «Σίγουρα υπάρχουν επιχειρηματίες και πολίτες που κρατούν τα μέτρα, αλλά κάποιοι άλλοι τα παραβιάζουν, υπάρχει ασυδοσία», σχολίασε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Επειδή πολύ εύκολα κάποιοι κάνουν κριτική, όταν στην Μύκονο βλέπουμε τις συρροές να μειώνονται και πως βλέπουμε σταθεροποίηση της κατάστασης, αυτό σημαίνει πως τα μέτρα που πήραμε απέδωσαν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν θα ξανακλείσει η Μύκονος», συμπλήρωσε.

Δεν μπορεί σε κάθε μπαρ, σε κάθε κλαμπ να υπάρχει και από ένας αστυνομικός, σημείωσε. «Υπάρχουν επιχειρηματίες που προσπαθούν και πρέπει να τους αναγνωριστεί. Δυστυχώς όμως αυτό δεν ισχύει για τους λίγους».

«Εμείς δεν θέλουμε να πάρουμε κανένα μέτρο και να στοχοποιήσουμε τα νησιά», συμπλήρωσε, «όταν όμως βλέπουμε πως υπάρχουν συρροές, εμείς πρέπει να προφυλάξουμε τους ανθρώπους».

Πηγή: reader.gr