Ακραίες συνθήκες καύσωνα: Πρόβλεψη ακόμα και για 47 βαθμούς (pics)

Ακραίες συνθήκες καύσωνα: Πρόβλεψη ακόμα και για 47 βαθμούς (pics)
Οι θερμοκρασία απο σήμερα ανεβαίνει επικίνδυνα και από Δευτέρα ο καύσωνας θα φτάσει στις ακραίες συνθήκες των 47 βαθμών.

Ο καύσωνας που ουσιαστικά ξεκινάει από σήμερα σε όλη την χώρα, από χθες έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους σε διάρκεια των τελευταίων 35 ετών.

Ήδη, από νωρίς το πρωί που υπό διαφορετικές συνθήκες, υπήρχε μία δροσιά, η ζέστη είναι αφόρητη σε πολλές περιοχές και ειδικά σε αυτές της Αθήνας, ενώ όσο περνάει η ώρα η δυσφορία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με το «Forecast Weather Greece», το θερμόμετρο στις πεδινές περιοχές θα φτάσει στους 40 βαθμούς, όμως σε Βοιωτία, Θεσσαλία, πεδιάδα Γιαννιτσών κι Αιτωλοακαρνανία θα αγγίζει τους 42-44 βαθμούς.

Ωστόσο, μετά το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει νέα άνοδος, με τις προβλέψεις να μιλούν για ακραίες συνθήκες, καθώς για παράδειγμα στην κεντρική Βοιωτία, Θεσσαλία, όλη την πεδινή Πελοπόννησο, την πεδιάδα Γιαννιτσών και την Αιτωλοακαρνανία, η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 47 βαθμούς.

Το ίδιο διάστημα, περιοχές στο βορειοδυτικό τμήμα της Αττικής, μπορεί να δούμε ακόμα και 46άρια.

Στην Θεσσαλονίκη η πρόβλεψη μιλάει για μέγιστη θερμοκρασία 42 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόβλεψη...

Βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα. Από την Παρασκευή οι μέγιστες τιμές θα φτάνουν τους 38-40 βαθμούς σε όλες τις πεδινές περιοχές, ενώ σε Βοιωτία, Θεσσαλία, πεδιάδα Γιαννιτσών κι Αιτωλοακαρνανία θα αγγίζει τους 42-44 βαθμούς.

Από την Δευτέρα αναμένεται νέα περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας με τις τιμές να αγγίζουν τους 44-47 βαθμούς σε κεντρική Βοιωτία, Θεσσαλία, όλη τη πεδινή Πελοπόννησο, πεδιάδα Γιαννιτσών κι Αιτωλοακαρνανία.

Τονίζεται ότι η δυσφορία στα μεγάλα αστικά κέντρα θα είναι έντονη και τις βραδινές ώρες καθώς η θερμοκρασία θα διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα!

Στα Πελάγη θα επικρατεί μελτέμι μέχρι την Παρασκευή, ωστόσο το Σ/Κ θα εξασθενήσει πολύ με την επικράτηση κατά τόπους συνθηκών άπνοιας κάτι που θα εκτοξεύσει τη δυσφορία, καθώς οι θερμοκρασίες θα φτάνουν τους 36-39 βαθμούς.

Αττική: μέγιστες θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν τους 39-41 βαθμούς, ενώ το Σ/Κ πιθανώς να φτάσει και τους 42. Στα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη. Από τη Δευτέρα θα σημειωθεί νέα άνοδος με την θερμοκρασία να φτάνει σε όλα τα κεντροβόρεια τους 41-43 βαθμούς, ενώ σε βορειοδυτικά τμήματα (όπως η Ελευσίνα) το θερμόμετρο θα δείξει 44-46 βαθμούς!! Οι ακραίες συνθήκες καύσωνα θα επιμείνουν τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη.

Θεσσαλονίκη: Μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές μεταξύ 36 και 38 βαθμών. Από τη Δευτέρα αναμένεται άνοδος, στους 40-42 οι μέγιστες.