Go Green, με σεβασμό για το περιβάλλον και τον καταναλωτή

Go Green, με σεβασμό για το περιβάλλον και τον καταναλωτή
Η εταιρεία ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ - Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ θέτει πάντα προτεραιότητα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, προσφέροντας το νερό στην πιο βιώσιμη μορφή του.

Λένε πως η Πράσινη Οικονομία είναι η «νέα βιομηχανική επανάσταση». Στόχος της η μείωση των περιβαλλοντικών κινδύνων και η αειφόρος ανάπτυξη, ενώ είναι στενά συνδεδεμένη με την οικολογική οικονομία.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι στρέφονται προς σε αυτή: πολίτες, επιχειρήσεις (μικρές, μεσαίες ή μεγάλες) και εταιρείες - κολοσσοί. Όλοι, προσπαθούν με τον τρόπο τους να βάλουν ένα λιθαράκι, για ένα καλύτερο περιβάλλον και μια βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ - Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, από την πλευρά της, δεν σταματά να βελτιώνει τις πρακτικές της και συνεχίζει να ενισχύει την πράσινη ταυτότητα και την υπεύθυνη περιβαλλοντική της στάση. Βάζοντας το δικό της λιθαράκι και θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, επιθυμεί να προσφέρει στους καταναλωτές το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ στη πιο βιώσιμη μορφή του, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και να συμβάλουν με το δικό τους τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ως ένα ξεχωριστό Green Case Study, επενδύει εδώ και χρόνια στη Πράσινη Οικονομία, αναγνωρίζοντας την ευθύνη που έχει απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον και δεσμεύεται ότι θα εξελίσσεται πάντα με γνώμονα την ποιότητα, την καινοτομία, τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Ανάπτυξη προϊόντων: 30% ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET

Ζαγόρι1

Σε μια εποχή, λοιπόν, που η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια παγκόσμια πρόκληση και ένα μείζον ζήτημα που χρήζει δραστικών αποφάσεων και πρωτοβουλιών από τις εταιρείες και τους καταναλωτές, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ - Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ έκανε πρώτη το μεγάλο βήμα στον κλάδο της, λανσάροντας τον Οκτώβριο του 2020 τη νέα σειρά ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN συσκευασιών από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (r-PET).

Η πρωτοβουλία της εταιρείας να κάνει την αρχή και να μειώσει το πλαστικό στις συσκευασίες της κατά 30%, δηλαδή σε ποσοστό 5% μεγαλύτερο από εκείνο που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (25%) και μάλιστα 5 χρόνια νωρίτερα, αποδεικνύει την ευθύνη που έχει αναλάβει η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ απέναντι στους πολίτες και στο περιβάλλον.

Ζαγόρι 3

Οι πρώτοι κωδικοί σε GO GREEN συσκευασίες είναι το ΖΑΓΟΡΙ MINI 330ml, το ΖΑΓΟΡΙ ATHLETIC 750ml και το ΖΑΓΟΡΙ 750ml, ενώ αυτή την πράσινη κατεύθυνση, χρήσης ανακυκλωμένου πλαστικού υψηλής ποιότητας, ακολουθεί και η σειρά ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ Sparkling. Σταδιακά όλοι οι κωδικοί του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ, που είναι σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, θα περιέχουν και ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET, κάνοντας πράξη την δέσμευση της εταιρείας για συνεχή μείωση του πλαστικού στο σύνολο των προϊόντων της, βοηθώντας στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτύπωματος του καθένα μας.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ - Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία στον κλάδο της με πιστοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για την παραγωγική διαδικασία των υλικών συσκευασίας r-PET από τον κορυφαίο Φορέα Επιθεωρήσεων - Πιστοποιήσεων στην Ελλάδα TÜV HELLAS (TÜV NORD). Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται πως η εταιρεία χρησιμοποιεί πιστοποιημένο ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET υψηλής ποιότητας, ενώ διαθέτει πιστοποιήσεις για το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας για όλα τα προϊόντα της.

Βιώσιμες Μεταφορές: Μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα

Ζαγόρι2

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ δεν σταματά, όμως, μόνο εκεί, αλλά προσπαθεί να είναι περιβαλλοντικά υπεύθυνη ακόμα και στην μεταφορά του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ. Ήδη από το 2000, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ άρχισε να λαμβάνει πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, με τη διακίνηση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ να γίνεται μέσω του ιδιόκτητου μεταφορικού στόλου της εταιρείας, επιτυγχάνοντας την μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα κατά 12%. Δεν σταμάτησε όμως μόνο εκεί.

Το 2020 εφάρμοσε τεχνολογία χρήσης υβριδικών καυσίμων στο 50% του μεταφορικού της στόλου, μειώνοντας το κόστος λειτουργίας τους σε σχέση με το 2019 κατά περίπου 10% και το ανθρακικό αποτύπωμα της δραστηριότητας μεταφοράς κατά περίπου 12%.

Επιπλέον, η προσέγγιση μείωσης βρίσκεται σε διαδικασία εφαρμογής και για το υπόλοιπο 50% του μεταφορικού στόλου της Εταιρείας, ενώ υπό διερεύνηση βρίσκεται και η χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων για το στόλο επιβατικών αυτοκινήτων leasing που χρησιμοποιεί το προσωπικό της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ.

Ζαγόρι4

Η στρατηγική της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ - Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ δεν περιορίζεται μόνο στις δύο αυτές επενδύσεις, δηλαδή στην ανάπτυξη προϊόντων και στις βιώσιμες μεταφορές, αλλά περιλαμβάνει και την βιώσιμη δόμηση και την μείωση εκπομπών αερίων, ενώ εδώ και περίπου 20 χρόνια συμμετέχει ενεργά σε περιβαλλοντικές δράσεις κι υποστηρίζει εκπαιδευτικά προγράμματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Στόχος της φιλοσοφίας "ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN" είναι να αφυπνίσει τη συνείδησή όλων και μέσα από την καθημερινότητα, να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι στη φροντίδα του περιβάλλοντος, μέχρι το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα να γίνει ουδέτερο.