Χαρδαλιάς για πυρκαγιά στη Σταμάτα: «Σε ύφεση η φωτιά, έρευνα για εμπρησμό με 4 προσαγωγές υπόπτων»

Χαρδαλιάς για πυρκαγιά στη Σταμάτα: «Σε ύφεση η φωτιά, έρευνα για εμπρησμό με 4 προσαγωγές υπόπτων»
Έκτακτη ενημέρωση για την φωτιά σε Σταμάτα - Ροδόπολη - Διόνυσο έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προέβη σε έκτακτη ενημέρωση στα ΜΜΕ για την μεγάλη φωτιά στην Σταμάτα, στον Διόνυσο και στην Ροδόπολη.

Ο Νίκος Χαρδιαλιάς ξεκίνησε την ενημέρωση λέγοντας ότι η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο νεκροταφείο της Σταμάτας και οι άνεμοι που έπνεαν ήταν στα 6 με τάση στα 7 μποφόρ.

«Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 10 πεζοπόρα τμήματα, 10 ελικόπτερα, 12 αεροσκάφη και το ρωσικό Beriev. Αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και είναι βελτιωμένη. Το μέτωπο προς την πλευρά της Πεντέλης είναι ασφαλές, ενώ οι δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής», δήλωσε οι υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Η φωτιά πέρασε μέσα από τις περιοχές της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου, ενώ εστάλησαν δύο sms από το 112 σε κατοίκους για οδηγίες και κατάσταση ετοιμότητας.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές υπόπτων, ενώ ερευνώνται τα αίτια από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής.

Τέλος σημείωσε ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός της πυροσβεστικής Στ. Κολοκούρης.

Για πολύ δύσκολη πυρκαγιά έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Άμεση κινητοποίηση και στοχευόμενη, ήταν η παρέμβασή όλων των δυνάμεων επιχειρησιακών και πολιτικών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή του Διόνυσου- Σταμάτας σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας.

Όπως είπε στην έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός «ήμασταν όλοι εδώ… Ήταν μία δύσκολη πυρκαγιά που μεταφερόταν από περιοχή σε περιοχή με τον αέρα με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και να δημιουργούνται καινούργια μέτωπα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ακόμα ότι οι ανακριτικές αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς και σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα.

«Είμαστε όλοι εδώ και θα προστατεύσουμε με απόλυτη προσήλωση το περιβάλλον, τα δάση και τους οικισμούς και φυσικά ανθρώπινες ζωές», επισήμανε ο υπουργός και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών.