Πέτσας: Δεν συζητάμε απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο

Πέτσας: Δεν συζητάμε απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο
Δεν υπάρχει συζήτηση για απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων πολιτών στα καταστήματα του λιανεμπορίου, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας

Μόνο στη διασκέδαση θα υπάρχουν περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους και όχι στο λιανεμπόριο, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, με αφορμή πληροφορίες για επαναφορά του click away στα καταστήματα μόνο για όσους δεν έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Εκεί που η οικονομία εξαρτάται από την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα στα κέντρα διασκέδασης, τα καφέ, τα εστιατόρια, τα θέατρα και τους κινηματογράφους είναι σαφής η διάκριση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ αυτών που έχουν εμβολιαστεί και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί», πρόσθεσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Οι εμβολιασμένοι θα δουν σιγά σιγά όλους τους περιορισμούς που είχαν να αίρονται είτε αφορά στη μετακίνηση είτε στη διασκέδασή τους. Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, ακόμα και με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, η χρήση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της μάσκας, μας προφύλαξε από διασπορά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για το λιανεμπόριο, όσο κυρίως για τη μετακίνηση και την ψυχαγωγία. Εκεί, σαφέστατα θα έχουμε μεγαλύτερη ευκολία μετακινήσεων για τους εμβολιασμένους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι ενδεχομένως θα πρέπει να μείνουν εκτός ιδίως από εσωτερικούς χώρους όσο πηγαίνουμε προς το φθινόπωρο», δήλωσε.

«Οι μεικτοί χώροι έδειξαν ότι δημιουργούν πρόβλημα διασποράς», τόνισε. Σχετικά με τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στη Μύκονο, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι θα αρθούν τη Δευτέρα και τα όποια μέτρα, λαμβάνονται εγκαίρως από την κυβέρνηση, για να προστατέψει τους κατοίκους της αλλά και τους τουρίστες.