«Το στέλεχος Δέλτα είναι αυτό που αποτελεί την πλειονότητα στη Γαλλία», δηλώνει ο Ζαν Καστέξ

«Το στέλεχος Δέλτα είναι αυτό που αποτελεί την πλειονότητα στη Γαλλία», δηλώνει ο Ζαν Καστέξ
«Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα είναι αυτό που αποτελεί την πλειονότητα, είναι περισσότερο μεταδοτικό», είπε αναφερόμενος στο στέλεχος που αρχικά εντοπίστηκε στην Ινδία.

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού είναι τώρα αυτό που αποτελεί το επικρατέστερο στέλεχος του ιού που είναι σε κυκλοφορία στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Ο Καστέξ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 ότι τα βασικά βήματα που ελήφθησαν για να αντιμετωπιστεί το τέταρτο κύμα των κρουσμάτων στη χώρα έχουν συμφωνηθεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Είμαστε στο τέταρτο κύμα», δήλωσε ο Καστέξ.

«Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα είναι αυτό που αποτελεί την πλειονότητα, είναι περισσότερο μεταδοτικό», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στο στέλεχος που αρχικά εντοπίστηκε στην Ινδία.

Η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησε να παρουσιάζει στους βουλευτές αυτή την εβδομάδα ένα νέο σχέδιο αντιμετώπισης της COVID-19, που θα περιλαμβάνει την υποχρεωτική επίδειξη υγειονομικού πιστοποιητικού σε διάφορους χώρους από τις αρχές Αυγούστου καθώς και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων των υγειονομικών υπηρεσιών.