Πολιτικοί, καλλιτέχνες και θαυμαστές αποχαιρετούν τον Βοσκόπουλο: «Πήγε να βρει την "Ξανθιά αγαπημένη Παναγιά" της ζωής του» (pics & vid)

Πολιτικοί, καλλιτέχνες και θαυμαστές αποχαιρετούν τον Βοσκόπουλο: «Πήγε να βρει την "Ξανθιά αγαπημένη Παναγιά" της ζωής του» (pics & vid)
Ο είδηση του θανάτου του Τόλη Βοσκόπουλου σκόρπισε θλίψη και όλοι αποχαιρετούν τον μεγάλο καλλιτέχνη.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος «έφυγε» την Δευτέρα (19/7) από την ζωή, σε ηλικία 81 ετών σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Ήταν ένας καλλιτέχνης που αγαπήθηκε πολύ και θα μείνει για πάντα εδώ μέσα από τα τραγούδια και τις ταινίες του. Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός και πολιτικός κόσμος αποχαιρετούν τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε σε ανάρτησή του: «Ο Τόλης Βοσκόπουλος σφράγισε με τον δικό του αυθεντικό τρόπο τη λαϊκή μας μουσική. Έζησε όπως τραγούδησε, τραγούδησε όπως έζησε και με τον ίδιο τρόπο έφυγε: "ανεπανάληπτος", όπως θα λένε για πάντα οι μελωδικοί του στίχοι. Η σκέψη μας στην οικογένειά του».

Ο Τόλης Βοσκόπουλος «υπήρξε ένα γνήσιο λαϊκό είδωλο, ήταν το πρόσωπο που άλλαξε τον τρόπο παρουσίασης του λαϊκού τραγουδιού, δίνοντας σε αυτό τη λάμψη του θεάματος», αναφέρει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του ερμηνευτή, εκφράζοντας βαθιά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Άντζελα Γκερέκου και την κόρη τους, Μαρία, καθώς και στους πολυάριθμους φίλους του.

«Σε μία πλούσια, δημιουργική καριέρα πολλών δεκαετιών, ο Τόλης Βοσκόπουλος ευτύχησε να εκτιμηθεί από τους συναδέλφους του και να λατρευτεί από το κοινό», τονίζει η κ. Μενδώνη και προσθέτει: «Υπήρξε ένα γνήσιο λαϊκό είδωλο, ένας ταλαντούχος, ευφυής ερμηνευτής, που δημιούργησε ένα διαφορετικό, ιδιαίτερο είδος ψυχαγωγίας στην πίστα. Με τη θεατρική παιδεία που είχε, με το μουσικό του χάρισμα, το οποίο μοιράστηκε γράφοντας πολλά επιτυχημένα τραγούδια και για άλλους τραγουδιστές, καθώς και με τις κινηματογραφικές του εμφανίσεις, ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν το πρόσωπο που άλλαξε τον τρόπο παρουσίασης του λαϊκού τραγουδιού, δίνοντας σε αυτό τη λάμψη του θεάματος. Το αποτύπωμα που αφήνει στην ιστορία της νεότερης λαϊκής μουσικής είναι ξεχωριστό και μοναδικό».

Ωστόσο και οι χρήστες του Twitter εξέφρασαν την θλίψη τους γι' αυτή την μεγάλη απώλεια.

«Πήγε στον παράδεισο να βρει την "Ξανθιά αγαπημένη Παναγιά" της ζωής του», «Βαρύς ο πόνος και βουβός, σαν βουρκωμένος ουρανός προτού ξεσπάσει η μπόρα. Κανείς δεν ξέρει τι να πει, τα λέει όλα η σιωπή», «Καλό ταξίδι Πρίγκιπα! Πήγες να συναντήσεις και να τραγουδήσεις μαζί με την ξανθιά αγαπημένη Παναγιά σου», ήταν μόνο μερικά από τα μηνύματα αποχαιρετισμού.