Zευγάρι Ρώσων πέρασε 10 μέρες πάνω σε δέντρα για να γλιτώσει από πεινασμένη αρκούδα (pics)

Zευγάρι Ρώσων πέρασε 10 μέρες πάνω σε δέντρα για να γλιτώσει από πεινασμένη αρκούδα (pics)
Απίστευτη ιστορία, με τον Αντόν να γλιτώνει παρά τρίχα από τα νύχια της χάρη σε ένα μπουκάλι νερό και τη Νίνα να σώζεται από πνιγμό στο ποτάμι.

Ούτε στα μυθιστορήματα δεν διαβάζουμε τέτοιες ιστορίες, αλλά να που μπορεί να συμβούν στην πραγματικότητα. Ένα ζευγάρι λοιπόν από τη Ρωσία, ο Αντόν και η Νίνα Μπογκντάνοφ ισχυρίζονται ότι πέρασαν δέκα ημέρες χωρίς φαγητό, αποκλεισμένοι πάνω σε ένα δέντρο, προσπαθώντας να γλιτώσουν από μια καφέ αρκούδα που έκριναν ότι ήθελε να τους κατασπαράξει.

Όλα αυτά συνέβησαν στο Μπανιγιέ Σπρινγκς στην ανατολική Ρωσία, το οποίο προτιμούν πολλοί για διακοπές στην εξοχή. Για το ζευγάρι όμως εξελίχθηκε σε εφιάλτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Mitsubishi Pajero τους, κόλλησε σε μια βαθιά λακκούβα περίπου 17 χλμ. από τις θερμές πηγές στην περιοχή Kamchatka. Χωρίς το κινητό τους να πιάνει, έμειναν έναν βράδυ στο αυτοκίνητό και το επόμενο πρωί περπάτησαν προς μία τουριστική περιοχή για να ζητήσουν βοήθεια και να απεγκλωβίσουν το αυτοκίνητό τους.

3

Γνωρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος από τις αρκούδες της περιοχής, άφησαν και ένα σημείωμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του, γράφοντας: «Δύο άνθρωποι πάνε αριστερά προς τη τουριστική βάση». Ωστόσο, μάλλον δεν βοήθησε στην αναζήτησή τους.

Όσο περπατούσαν συνειδητοποίησαν πως ένα μεγάλο ζώο περπατούσε πίσω τους: «Δεν την παρατηρήσαμε αμέσως, ήταν απόλυτα σιωπηλή» είπε η Νίνα και συμπλήρωσε: «Ο σύζυγός μου ήταν ο πρώτος που είδε την αρκούδα αρπακτικό. Αρχικά φοβίσαμε την αρκούδα και γύρισε πίσω. Αλλά μετά μας κυνηγούσε».

Ο Αντόν και η Νίνα έτρεξαν για 200 μέτρα προς το ποτάμι και στη συνέχεια ανέβηκαν σε ένα δέντρο. Η Νίνα είπε «η αρκούδα παρ΄ ολίγον να σκοτώσει τον άντρα μου. Έριξα το μπουκάλι με το νερό για να την αποσπάσω και έτσι ο Αντόν κατάφερε να ανέβει στο δέντρο».

1

Μετά από δύο ώρες η αρκούδα κατάφερε και έφτασε στα κλαδιά τους και δίχως να έχουν κάτι άλλο, πέταξαν το σακίδιο με το φαγητό τους για να την αναγκάσουν να κατέβει. Η αρκούδα κατέβηκε και έφαγε το φαγητό, μόνο που το ζευγάρι δεν είχε τίποτε άλλο.

Η Νίνα ισχυρίστηκε ότι η αρκούδα τους «φρουρούσε» στενά για δύο ημέρες και κοιμόντουσαν εναλλάξ για να παρακολουθούν τις κινήσεις της».

«Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν είχαμε δύναμη να μείνουμε στο δέντρο, χωρίς φαγητό ή νερό. Αλλά η αρκούδα δεν θα μας άφηνε...» είπε η Νίνα.

Τελικά, κάποια στιγμή η αρκούδα απομακρύνθηκε αρκετά για να κατέβουν και απευθείας όρμησαν στο ποτάμι: «Πήγα να πνιγώ εκεί αλλά με έβγαλε ο Αντόν» είπε η Νίνα που πρόσθεσε: «Η αρκούδα ήρθε πίσω μας, αλλά ευτυχώς παρασύρθηκε λίγο από το ρέμα.

4

Πέρασαν στην απέναντι πλευρά, αλλά η αρκούδα δεν τους άφηνε και τους ακολουθούσε και έτσι αναγκάστηκαν να ανέβουν και πάλι σε δέντρο.
«Καθίσαμε εκεί δύο ακόμη μέρες»!

Η Νίνα ισχυρίστηκε πως μαζί με τον Αντόν προσπαθούσαν κάθε φορά, μέσα από τα κλαδιά των δέντρων να προχωρούν και να φτάσουν τελικά στο σημείο που ήταν το αυτοκίνητό τους.

4

«Μόλις φτάσαμε στο αυτοκίνητο, ακούσαμε θορύβους να πλησιάζουν οχήματα. Άρχισα να κλαίω από την ευτυχία όταν είδα τα αυτοκίνητα» είπε η Νίνα.
Τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί 4 επιθέσεις από αρκούδες στην περιοχή με 2 θανάτους. Η περιοχή έχει περίπου 23.000 άγριες αρκούδες!