Νέα μέτρα στην εστίαση: Τι ισχύει για την ζωντανή μουσική (vid)

Νέα μέτρα στην εστίαση: Τι ισχύει για την ζωντανή μουσική (vid)
Νέα μέρα με νέα μέτρα για την εστίαση από την Παρασκευή 16 Ιουλίου.

Πολλά ερωτήματα υπάρχουν σχετικά με τη ζωντανή μουσική σε επιχειρήσεις εστίασης, μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων που τίθενται σε ισχύ από αύριο (16/7).

Μόνο με ειδική άδεια και εφόσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις ασφάλειας για τον κορονοϊό θα μπορούν επιχειρήσεις της εστίασης να έχουν ζωντανή μουσική, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Βραδιά με ζωντανή μουσική σε ξενοδοχείο

Η ζωντανή μουσική στο ξενοδοχείο επιτρέπεται αλλά μόνο σε ανοιχτό χώρο, με τρία άτομα ορχήστρα χωρίς χορούς και όρθιους.

Στους κλειστούς χώρους όμως, ξενοδοχείων και αεροδρομίων τα live με μπάντες- ορχήστρες και συγκροτήματα απαγορεύονται.

Η ζωντανή ορχήστρα στα ταβερνάκια

Η ζωντανή μουσική επιτρέπεται σε ταβέρνες, αρκεί να υπάρχει σχετική άδεια. Δεν μπορεί κάποιος επιχειρηματίας, ο οποίος έχει άδεια ψητοπωλείου να διοργανώσει live βραδιά σε εξωτερικό χώρο, με την αιτιολογία για παράδειγμα μιας τοπικής γιορτής. Πρέπει να έχει άδεια χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων.

Καλοκαιρινό live σε καφετέρια

Μία καφετέρια μπορεί να διοργανώσει καλοκαιρινό live στον δρόμο αρκεί να έχει ή να ζητήσει σχετική άδεια, η οποία βγαίνει απλά και γρήγορα μέσω της ιστοσελίδας notify business. Μετά το αίτημα, ακολουθεί έλεγχος και αν πληροί τα κριτήρια, βεβαίως μπορεί να το διοργανώσει.

Προσοχή όμως: ο χορός και οι όρθιοι απαγορεύονται παντού και τα πρόστιμα για επιχειρήσεις και πελάτες είναι τσουχτερά.

Στα μαγαζιά θα μπαίνουν «λουκέτα» ακόμη και από την πρώτη παράβαση, ενώ οι «μερακλήδες» πελάτες θα πληρώνουν 300 ευρώ για ένα χορό.