Πολλές οι απορίες για τα νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για τις καφετέριες στα εμπορικά κέντρα και αν θα χρειάζεται επίδειξη ταυτότητας (vid)

Πολλές οι απορίες για τα νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για τις καφετέριες στα εμπορικά κέντρα και αν θα χρειάζεται επίδειξη ταυτότητας (vid)
Τι απαγορεύεται και τι όχι στην εστίαση από 16 Ιουλίου, οπότε και θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα.

Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από την Παρασκευή 16 Ιουλίου στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Οι απορίες είναι πολλές: «Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπουν στις τουαλέτες;», «Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν ταυτότητα μαζί με το πιστοποιητικό;», «Τι θα ισχύει με τις καφετέριες και τα εστιατόρια στα εμπορικά κέντρα;».

Σε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δόθηκαν διευκρινίσεις και απαντήσεις σε ερωτήματα των πολιτών.

Χρήση WC, μπαρ και POS που βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους

Όσοι πελάτες δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να μπουν εντός των καταστημάτων εστίασης, είτε για να πληρώσουν, είτε για να παραγγείλουν, είτε για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα.

Ωστόσο, όποιοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να φορούν μάσκα, διαφορετικά σε περίπτωση ελέγχου μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Δεν έχει αποφασιστεί αν θα χρειάζεται να δείξουμε ταυτότητα

Αυτό που σίγουρα θα πρέπει να έχουν οι πολίτες μαζί τους, προκειμένου να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους εστίασης είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, είτε σε έντυπη είτε σε ψηφιακή μορφή μέσω κινητού.

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα απαιτείται ή όχι από τον πελάτη να επιδεικνύει την ταυτότητα του. Αναμένεται κοινή υπουργική απόφαση. Προσοχή όμως, αφού τα πλαστά έγγραφα τιμωρούνται με πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Τι θα ισχύει με τις καφετέριες και τα εστιατόρια στα εμπορικά κέντρα

Ό,τι είναι στεγασμένο θεωρείται εσωτερικός χώρος αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή για νοσήσαντες. Τα καταστήματα εστίασης εντός των εμπορικών κέντρων θεωρούνται κλειστοί χώροι, άρα θα είναι μόνο για εμβολιασμένους.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τι θα ισχύει για τα καφέ και τα εστιατόρια των mall που είναι στα μπαλκόνια.

Για τα roof garden ακολουθoύνται οι κανόνες που ισχύουν στα ξενοδοχεία, ενώ στις ταράτσες είναι υποχρεωτική η μάσκα στο ανέβασμα και το κατέβασμα των ορόφων.