Το 4 κύμα θα κορυφωθεί στις 20 Αυγούστου: Το καλό, το πιθανό και το κακό σενάριο (vid)

Το 4 κύμα θα κορυφωθεί στις 20 Αυγούστου: Το καλό, το πιθανό και το κακό σενάριο (vid)
Ο καθηγητής Νίκος Τζανακάκης μίλησε για τα τρία διαφορετικά σενάρια σχετικά με το 4ο κύμα του κορονοϊού.

Στο πικ των καλοκαιριών διακοπών του μεγαλύτερου κομματιού των Ελλήνων, θα κορυφωθεί το 4ο κύμα της πανδημίας. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Mega.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις εκτιμήσεις του για τα κρούσματα που θα έχουμε εκείνη την περίοδο, τα οποία αφορούν τρία διαφορετικά σενάρια: Το καλό, το πιθανό και το κακό.

«Το πολύ ευμενές σενάριο μιλάει για μέσο όρο 3.000 κρούσματα ημερησίως, που σημαίνει ότι μπορεί να δούμε και 2.500 αλλά και 4.000. Σε αυτό το σενάριο έχουν ενταθεί οι εμβολιασμοί και έχουν τηρηθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το δεύτερο σενάριο που ίσως υλοποιηθεί μιλάει για 4.000 κρούσματα, σε αυτό βαδίζουμε, αλλά υπάρχει περίπτωση να το αλλάξουμε προς τα κάτω», είπε αρχικά.

«Το δύσκολο σενάριο είναι ότι η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί, έχουμε πτώση εμβολιασμού και μη εφαρμογή μέτρων. Μιλάμε για 6.000 κρούσματα μέσα στον Αύγουστο. Με την τελική δυναμική του κύματος εφόσον εξελιχθεί έτσι να είναι άγνωστη ακόμα», συμπλήρωσε.