Σαρρηγιάννης: «Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο μπορεί να φτάσουμε μέχρι και 3.500 κρούσματα» (vid)

Σαρρηγιάννης: «Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο μπορεί να φτάσουμε μέχρι και 3.500 κρούσματα» (vid)
Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η αυξητική τάση της πανδημίας στη χώρα, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την περαιτέρω εξέλιξη του κορονοϊού.

Έντονη είναι η ανησυχία κυβέρνησης και ειδικών για την αυξητική πορεία του κορονοϊού στη χώρα, με πολλούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για εκτίναξη των κρουσμάτων τον Αύγουστο.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Live News» σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται στο 4ο κύμα της πανδημίας.

«Είμαστε καθαρά στην εκθετική φάση της εξέλιξης του 4ου κύματος. Αρχίζει να αναπτύσσεται κυρίως από τη χαλάρωση που έχουμε δείξει, γιατί το ποσοστό των κρουσμάτων δεν είναι ακόμη πολύ μεγάλο», ανέφερε αρχικά.

Ωστόσο, «από το 3ο δεκαήμερο του Ιουλίου θα έχουμε τη μεγάλη ανάπτυξη της Δέλτα η οποία αναμένεται να κυριαρχήσει στη χώρα. Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο το αργότερο, μπορεί να φτάσουμε μέχρι και 3.500 κρούσματα».

Ο καθηγητής παρότρυνε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα, ενώ δήλωσε θετικός στην καθολική χρήση μάσκας από όλους.

«Ναι στις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους άσχετα από το αν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος», τόνισε.

«Επιπλέον έχουμε μια πολύ σημαντική άμυνα που λέγεται self-test τα οποία μας καθοδήγησαν στην πτώση που ζήσαμε», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.