Η κυβέρνηση ζητά την βοήθεια των influencers για να πειστούν οι νέοι να εμβολιαστούν

Η κυβέρνηση ζητά την βοήθεια των influencers για να πειστούν οι νέοι να εμβολιαστούν
Διάσημα πρόσωπα θα κληθούν να πείσουν τους νέους να εμβολιαστούν.

Με τα κρούσματα να έχουν αρχίσει εκ νέου την ανοδική τους πορεία, την ώρα που οι αριθμοί των εμβολιασμών μένουν στάσιμοι, η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους προκειμένου να πείσει τους νέους να προστατευτούν από τον κορονοϊό και ειδικά από την μετάλλαξη Δ, καθώς είναι πιο μεταδοτική και εύκολα καταλαβαίνει κανείς το πρόβλημα που θα δημιουργήσει από τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει οι καλοκαιρινές διακοπές.

Μία από την λύσεις που εξετάζουν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργείων, είναι να ρίξουν στη... μάχη διάσημους influencers με αρκετούς χιλιάδες followers στα social media που θα επιχειρήσουν να πείσουν τους έφηβους και λίγο μεγαλύτερους σε ηλικία να κάνουν το εμβόλιο.

Η παραλιακή προκαλεί ανησυχία

Παράλληλα, όσων αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού και ειδικά της μετάλλαξης Δ, υπάρχει μεγάλο προβληματισμός για τα νότια προάστια και ειδικά για τις περιοχές που είναι κοντά στην παραλιακή.

Οι υπεύθυνοι θεωρούν οτι τα νυχτερινά μαγαζιά που βρίσκονται εκεί μπορούν να αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης, καθώς συνωστίζονται νέοι, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Βέβαια, όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι, αξίζει να σημειώσουμε πως στα μαγαζιά αυτά, δεν πηγαίνουν νέοι μόνο από την Γλυφάδα, την Βούλα και την Βουλιαγμένη, αλλά από όλες τις περιοχές της Αττικής.