Ο Γεωργαντάς εξήγησε πως θα μπαίνουν στα μαγαζιά εμβολιασμένοι και μη (vid)

Ο Γεωργαντάς εξήγησε πως θα μπαίνουν στα μαγαζιά εμβολιασμένοι και μη (vid)
O υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς εξήγησε το πως θα γίνει η είσοδος στα καταστήματα όταν εφαρμοστεί το μέτρο του εμβολιασμού.

Από χθες που έγινε γνωστό οτι τα μαγαζιά της εστίασης θα χωριστούν σε αυτά που θα δέχονται εμβολιασμένους και σε αυτά που θα είναι μικτά, γίνεται πολύ μεγάλη κουβέντα για το πως θα γίνεται η όλη διαδικασία.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς επιχείρησε να δώσει απαντήσεις, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΙ.

«Ο καταστηματάρχης δε θα βλέπει τίποτα δεν θα βλέπει τα στοιχεία των πολιτών, απλώς θα σκανάρει το QR που φέρουν τα πιστοποιητικά. Θα πηγαίνει ο εμβολιασμένος πελάτης με το πιστοποιητικό στο κινητό του, θα το σκανάρει στην εφαρμογή του καταστήματος και εφόσον ανάβει πράσινη ένδειξη, θα μπορεί να περάσει.

Οι επαγγελματίες που θα έχουν χώρους μεικτούς θα μπαίνουν αυτοί που έχουν αρνητικό rapid τεστ. Το rapid τεστ γίνεται σε διαγνωστικό κέντρο και καταχωρείται επίσημα από αυτό. Όπως και το μοριακό. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε εκδίδεται και το ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το οποίο φέρει QR κωδικό απλά ισχύει για συγκεκριμένες μέρες. Απλώς ο ανεμβολίαστος θα πρέπει να υφίσταται την ταλαιπωρία, όταν θέλει να ξαναβγεί, θα πρέπει να ξανακάνει τεστ μετά από λίγες μέρες», είπε μεταξύ άλλων.