Ανήλικος στην Πάτρα έκαιγε αυτοκίνητα με τις κάλτσες του

Ανήλικος στην Πάτρα έκαιγε αυτοκίνητα με τις κάλτσες του
Στα χέρια της αστυνομίας της Πάτρας βρίσκεται ένας 16χρονος που έβαζε φωτιά σε αυτοκίνητα, χρησιμοποιώντας τις κάλτσες του. 

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη στην Πάτρα με τις Αρχές να προχωρούν στην σύλληψη ενός 16χρονου για εμπρησμό αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο ανήλικος χρησιμοποιούσε τις κάλτσες του, ως προσάναμμα. Με τη χρήση αναπτήρα έβαζε φωτιά στις κάλτσες και στη συνέχεια τις τοποθετούσε στα αυτοκίνητα, ενώ όταν «ξέμεινε» έκανε χρήση χαρτιών για την πρόκληση των επόμενων πυρκαγιών.

Το μπαράζ των εμπρηστικών επιθέσεων άρχισε στη 1:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου με φωτιά που εκδηλώθηκε σε οικόπεδο στη Λεύκα.

Στις 4.18 το πρωί, στις 4.20 και στις 4.23, εκδηλώθηκε φωτιά σε τρία αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα το ένα δίπλα στο άλλο σε δρόμο της Λεύκας και στις 5.07 σ΄ένα ακόμα όχημα σε διαφορετική οδό.

«Μου αρέσει να βλέπω φωτιά» φέρεται να είπε σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠτΔ» στους Πυροσβέστες ο 16χρονος που συνελήφθη επ΄αυτοφώρω τα ξημερώματα του Σαββάτου για τους εμπρησμούς τεσσάρων Ι.Χ αυτοκινήτων, για την πρόκληση φωτιάς σε δυο οικοπεδικούς χώρους και κάδο απορριμμάτων σε διαφορετικά σημεία στη Λεύκα Πατρών.

Κατόπιν της αποστομωτικής απάντησης του δράστη των εμπρηστικών επιθέσεων, στους αξιωματικούς του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, αίσθηση προκαλεί και ο τρόπος που πυροδοτούσε τις πυρκαγιές.

Η δράση του ανήλικου που αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα, συνεχίστηκε μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής, όπου εντοπίστηκε να βάζει φωτιά σ’ ένα ακόμα οικόπεδο και συνελήφθη.

Μετά τη σύλληψη του και την κατάθεση του στους αξιωματικούς του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής, με Εισαγγελική εντολή οδηγήθηκε στη Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου στο Ρίο, για ακούσια νοσηλεία.

Σε βάρος του 16χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση, ενώ η εκτιμώμενη αξία των ζημιών που υπέστησαν τα τέσσερα αυτοκίνητα, ανέρχεται στις 10.000 ευρώ.