Ο ιερέας που επιτέθηκε στους Μητροπολίτες φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών (vid)

Ο ιερέας που επιτέθηκε στους Μητροπολίτες φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών (vid)
O ιερέας που συνελήφθη φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχει οδηγηθεί ο 37χρονος ιερέας που συνελήφθη μετά την επίθεσή του με καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, καθώς και σε ένα αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει.

Σημειώνεται, ότι οι Μητροπολίτες έχουν διακομιστεί στο «Λαϊκό» νοσοκομείο και ο αστυνομικός στο 401 ΓΣΝ Αθηνών και σύμφωνα με πληροφορίες οι τραυματίες είναι δέκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, ο ιερέας, που ανήκει στην Μητρόπολη Βέροιας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Ο 37χρονος ιερέας, που λειτουργούσε σε χωριό της Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2018 , καθώς είχε πάνω του 1,8 γραμμάρια κοκαϊνης, σύμφωνα με το voria.gr.

Η σύλληψη του έγινε, ενώ βρισκόταν μέσα σε όχημα, μετά από έλεγχο των αστυνομικών αρχών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας.

Συγκεκριμένα συνελήφθη καθώς εντοπίστηκε να έχει κρυμμένο ένα «φιξάκι» με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης. Τότε, μετά την άσκηση δίωξης για κατοχή ναρκωτικών, είχε αφεθεί ελεύθερος.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αποφύγαμε τα χειρότερα»

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

Αναφερόμενος στην επίθεση, είπε πως είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία.

Τέλος, ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας που έσπευσε στο Λαϊκό.