Ιερέας που επρόκειτο να καθαιρεθεί έριξε καυστικό υγρό στους επτά Μητροπολίτες, «δέκα οι τραυματίες» (vid)

Ιερέας που επρόκειτο να καθαιρεθεί έριξε καυστικό υγρό στους επτά Μητροπολίτες, «δέκα οι τραυματίες» (vid)
Από την επίθεση με βιτριόλι τραυματίες είναι οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Άρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου.

Συνελήφθη πριν από λίγο ιερέας ο οποίος κατά τη διάρκεια του Συνοδικού Δικαστηρίου στην Ιερά Μονή Πετράκη έριξε καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες και σε αστυνομικό, ο οποίος ήταν έξω από την αίθουσα και έτρεξε να βοηθήσει.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι επτά μητροπολίτες διακομίσθηκαν στο «Λαϊκό» νοσοκομείο με εγκαύματα, όπου και νοσηλεύονται και ο αστυνομικός στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου

Διονύσιος Δ', Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

«Δέκα άτομα έχουν τραυματιστεί»

Οι επτά μητροπολίτες δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό από ιερέα που δικαζόταν από το Συνοδικό Δικαστήριο και επρόκειτο να καθαιρεθεί.

Εκτός από τους μητροπολίτες τραυματίστηκε επίσης κι ένας αστυνομικός, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε τραυματισμός και δύο ακόμα ατόμων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο, πρόκειται για 7 μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και έναν φρουρό.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Θεόκλητο, ο ιερέας που δικαζόταν καθαιρέθηκε και «δεν το δέχτηκε». «Είχε κρυμμένο το οξύ και το έριξε στους αρχιερείς», είπε ο μητροπολίτης.

Μάλιστα, όπως μεταδόθηκε σε ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα τι ήταν αυτό το καυστικό υγρό, αν δηλαδή ήταν βιτριόλι ή κάτι άλλο.

Υπόθεση ναρκωτικών από τη μητρόπολη Βέροιας

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, ο ιερέας, που ανήκει στην Μητρόπολη Βέροιας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Ο κληρικός, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, προερχόταν από τη μητρόπολη Βέροιας και επρόκειτο να καθαιρεθεί από το αξίωμά του.

Στο νοσοκομείο μεταβαίνει αυτή την ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των ιεραρχών.