Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών για τα Γλυκά Νερά: «Αναμένουμε δημόσια συγγνώμη από τα ΜΜΕ»

Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών για τα Γλυκά Νερά: «Αναμένουμε δημόσια συγγνώμη από τα ΜΜΕ»
Για δημοσιεύματα που καλλιεργούν τον ρατσισμό στην Ελλάδα, μιλά σε ανακοίνωσή της η Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών στα Γλυκά Νερά.

Ανακοίνωση για την δολοφονία της Καρολάιν και της υπόθεσης στα Γλυκά Νερά, εξέδωσε η Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα δημοσιεύματα που υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα που μιλούσαν για Αλβανούς και όχι μόνο δράστες, με αποτέλεσμα να καλλιεργηθεί ένα κλίμα εις βάρος των μεταναστών.

Για αυτό και ζητούν από τα ΜΜΕ μία δημόσια συγγνώμη, ζητώντας να «μην σπέρνουμε και άλλο μίσος στην ήδη πονεμένη κοινωνία μας, όπου όλοι μπορούμε και καταφέρνουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της στο ειδεχθές έγκλημα, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τις εξελίξεις στην εξιχνίαση της δολοφονίας της νεαρής μητέρας στα Γλυκά Νερά, από τον ίδιο τον σύζυγό της, τελικά!

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην οικογένεια της άτυχης Καρολάιν.

Ταυτόχρονα ζητάμε με άμεσα αντανακλαστικά να υπάρξει ευρεία και άμεση αντίδραση της πολιτείας, προκειμένου να σταλεί το σωστό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, δίχως καμιά άλλη καθυστέρηση:

Ο δολοφόνος της Καρολάιν ΔΕΝ ήταν κανένας «Αλβανός» ή «Γεωργιανός» σεσημασμένος κακοποιός.

Για άλλη μια φορά, τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έχασαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν με ιδιαίτερο μένος τα στερεότυπα του «ξένου, μετανάστη εγκληματία», τροφοδοτώντας το μίσος και τον ρατσισμό στην Ελληνική Κοινωνία.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την φρικιαστική πράξη του 33-χρόνου συζυγοκτόνου, που παρίστανε επί μέρες τον συντετριμμένο σύζυγο.

ΚΑΙ

Αναμένουμε δημόσια Συγγνώμη από τα εγχώρια ΜΜΕ για τον επαναλαμβανόμενο δημόσιο διασυρμό της Αλβανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, με επιμονή προπαγάνδα, χωρίς κανένα επίσημο στοιχείο.

Συμβαίνει πολλά χρόνια τώρα, καιρός να σταματήσει και να επιβληθούν σκληρές τιμωρίες στους υπεύθυνους!

Ας μην σπέρνουμε και άλλο μίσος στην ήδη πονεμένη κοινωνία μας, όπου όλοι μπορούμε και καταφέρνουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά.

Ας είμαστε ενωμένοι ενάντια σε κάθε μορφής βία, επιθετικότητας εγκληματικής συμπεριφοράς, για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας».