Καταγγελία σοκ για εργαζόμενο στο Σωτηρία, «είχε βάλει κάμερες στα αποδυτήρια του νοσοκομείου»

Καταγγελία σοκ για εργαζόμενο στο Σωτηρία, «είχε βάλει κάμερες στα αποδυτήρια του νοσοκομείου»
Ο εργαζόμενος που κατήγγειλε το περιστατικό υποστηρίζει πως έχει υλικό.

Καταγγελία σοκ στο «Σωτηρία» για εργαζόμενο που φέρεται να καλωδίωσε με κάμερες τα αποδυτήρια του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι και ιδίως οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου που ανησυχούν μήπως έχουν κινηματογραφηθεί και οι ίδιες από τον συνάδελφο τους που φέρεται να βιντεοσκοπούσε το νοσηλευτικό προσωπικό την ώρα που άλλαζε, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην εκπομπή του Mega «Live News».

«Ο άνθρωπος ο οποίος είναι στο τμήμα είχε βάλει κάμερες και παρακολουθούσε το προσωπικό σε αποδυτήρια και κατά τη λειτουργία της κλινικής», λέει ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου, Κώστας Κουτρουμάνος.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο σωματείο των εργαζομένων στόχο αποτελούσαν οι γυναίκες νοσηλεύτριες που έτσι και αλλιώς και ιδίως τώρα λόγω μέτρων κοβιντ πήγαιναν να αλλάξουν στα αποδυτήρια του νοσοκομείου πριν να πιάσουν βάρδια ή όταν τελείωναν.

«Εμείς δεν έχουμε, δεν μπορούμε να έχουμε υλικό εμείς από εδώ και από κει που ρωτάμε, καταλαβαίνετε είναι ένα πολύ λεπτό θέμα το οποίο στεκόμαστε στην καταγγελία ενός επωνύμως εργαζόμενου, γιατί ήρθε επώνυμα να το καταγγείλει και ισχυρίζεται ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία και όταν έρθει η ώρα θα τα δείξει στις Αρχές», σημειώνει ο κ. Κουτρουμάνος.

Ο καταγγελλόμενος φέρεται μόλις εντόπιζε τα θύματα του να ξεκινούσε την καταγραφή ενώ άγνωστο παραμένει το αν διακινούσε και παραπέρα το υλικό της παράνομης καταγραφής.

Καθώς το φαινόμενο των κρυφών καμερών τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας οι γυναίκες που εργάζονται σε χώρους που κινδυνεύει η ιδιωτικότητα τους είναι ανάστατες ενώ πολλά είναι τα περιστατικά που πάνε από στόμα σε στόμα αλλά τα θύματα δεν τα αποκαλύπτουν.

«Αν πέσει στην αντίληψή μας ότι κάποιος μας βιντεοσκοπεί χωρίς την συναίνεσή μας, άμεσα πρέπει να απευθυνθούμε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας», ανέφερε η κ. Κέλλυ Ιωάννου, υποψήφια διδάκτωρ Εγκληματολογίας.

Τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνουν όλοι όσοι είναι εκτεθειμένοι σε χώρους που έχουν πρόσβαση πολλοί άνθρωποι πρέπει να είναι αυστηρά προειδοποιούν οι ειδικοί για να περιοριστεί ο κίνδυνος να πέσουν θύμα κάποιου κακόβουλου.

«Θα ξεκινήσω με το ότι είμαστε ένα νοσοκομείο αναφοράς από την πρώτη στιγμή, ένα νοσοκομείο ιστορίας με τους εργαζόμενους να δίνουν μάχη με την ίδια τους την ζωή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες στις οποίες βρεθήκαμε, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές», ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μπορέσει να δυσφημίσει το νοσοκομείο μας».

Όσον αφορά το περιστατικό που έχει δει το φως της δημοσιότητας, τόνισε πως: «δεχθήκαμε μια επώνυμη καταγγελία από έναν εργαζόμενο του νοσοκομείου και πρόσφατα ήταν μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας. Αναφέρει διάφορα γεγονότα που συνέβησαν σε μια κλινική και δεν έχει αποκαλύψει ακόμα το όνομα. Μας αναφέρει ότι ο εν κύριος που ο συνάδελφος κατηγορεί, ότι έχει στήσει κάμερες στην κλινική και παρακολουθούσε εργαζομένους. Ήταν μέχρι πρόσφατα συνδικαλιστής. Παραιτήθηκε πρόσφατα γιατί δεχόταν απειλές και εκφοβισμούς από εργαζομένους που ήταν σε αντιπαράθεση. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ίδιος -γιατί εμείς δεν έχουμε δει ούτε υλικό ούτε άλλες πληροφορόες έχουμε- ότι είχε κρατήσει το αποδεικτικό υλικό και θα τα δείξει στη Δικαιοσύνη. Προσπαθήσαμε να μας αποκαλύψει το όνομα… ο ίδιος ανάφερε παρουσία του Δ.Σ. του συλλόγου ότι θα προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες με δικηγόρο... Η θέση μας είναι πολύ λεπτή, πρέπει να υπερασπιζόμαστε όλους τους συναδέλφους».

«Είπε ο καταγγέλλων ότι θα κάνει όλες τις ενέργειες. Εμείς δώσαμε σημασία στο γεγονός, κάναμε μια καταγγελία-ανακοίνωση μέσα στο νοσοκομείο μας να γίνει γνωστό στους εργαζόμενους και περιμένουμε τις κινήσεις του καταγγέλλοντος, διότι δεν έχουμε κάποια στοιχεία», ανέφερε.