Παιδί στη Βρετανία πήρε δώρο ένα παιχνίδι στο οποίο είχαν κρύψει ναρκωτικά πρώην πεζοναύτες

Παιδί στη Βρετανία πήρε δώρο ένα παιχνίδι στο οποίο είχαν κρύψει ναρκωτικά πρώην πεζοναύτες
Δύο πεζοναύτες έκρυβαν κοκαΐνη μέσα σε κουτιά παιχνιδιών Lego μέχρι που ένα από αυτά κατέληξε κατά λάθος σε ένα παιδί.

Οι Τζακ Τζόουνς και Άιζακ Ράσμουσεν πρώην πεζοναύτες και οι δύο στην Βρετανία καταδικάστηκαν για παράνομη εισαγωγή κοκαΐνης, την οποία έκρυβαν μέσα σε κουτά με παιχνίδια Lego.

Οι δύο πρώην πεζοναύτες εισήγαγαν κοκαΐνη από την Ολλανδία στην Βρετανία. Συνολικά είχαν παραλάβει 18 κιλά κοκαϊνη που την έκρυβαν μέσα σε κουτιά Lego. Ένα από αυτά τα κουτιά παραδόθηκε στο σπίτι του Ράσμουσεν, όμως ο ίδιος δεν ήταν εκεί με αποτέλεσμα να το παραλάβει μια γειτόνισσά του.

Προσπάθησε να του το δώσει αλλά δεν τα κατάφερε. Μετά από λίγες μέρες, η σύντροφος του γιου της ήθελε να κάνει δώρο στο παιδί μιας φίλης της και τότε η γυναίκα της έδωσε το κουτί με το Lego που είχε μέσα ένα πυροσβεστικό όχημα.

Όταν το παιδί άνοιξε το δώρο γενεθλίων ανακάλυψε ότι μέσα είχε ένα κιλό κοκαΐνη. Έτσι το μυστικό των δύο πεζοναυτών ανακαλύφθηκε καθώς έπειτα από έρευνες κατάλαβαν τι είχε συμβεί. Ο Τζόουνς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16,5 ετών και ο Ράσμουσεν σε 10.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι αρχές εντόπισαν ποσότητα κοκαΐνης με αξία 1,8 εκατομμύριο λίρες, αλλά οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αυτό είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου», σε ο,τι αφορά την εγκληματική δράση των συλληφθέντων.