Ερντογάν: «Είπα στον Μητσοτάκη, δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν τρίτοι ανάμεσά μας» (vid)

Ερντογάν: «Είπα στον Μητσοτάκη, δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν τρίτοι ανάμεσά μας» (vid)
Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως συμμερίζεται την άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα πρέπει στο Αιγαίο και σε άλλες περιοχές να κυριαρχήσει η ειρήνη και να αποφευχθεί κάθε ένταση.

Για τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες μίλησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, λέγοντας πως θα πρέπει στο Αιγαίο και σε άλλες περιοχές να κυριαρχήσει η ειρήνη και να αποφευχθεί κάθε ένταση.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας για τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον μηχανισμό διαλόγου και να κάνουμε πιθανά βήματα για μια θετική ατζέντα. Του είπα ότι δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν τρίτοι ανάμεσα μας».

Στη συνέχεια υποστήριξε: «Συμμερίζομαι απόλυτα την άποψή του ότι θα πρέπει στο Αιγαίο και σε άλλες περιοχές να κυριαρχήσει η ειρήνη και να αποφευχθεί κάθε ένταση και βεβαίως δεν θα πρέπει η συνομιλίες να γίνονται μέσω τρίτων».

Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Ένα-ένα πρέπει να αρχίσουμε να "καθαρίζουμε" το τραπέζι. Αυτό το τραπέζι δεν πρέπει να είναι τραπέζι προβλημάτων, αλλά λύσεων.

Όταν υπάρχουν θέματα που μας απασχολούν, που σίγουρα υπάρχουν θα πρέπει αυτά να τεθούν υπ’ όψιν των επιτροπών εμπειρογνωμόνων, έτσι ώστε να διερευνηθούν οι ενδεχόμενες λύσεις».

Τέλος είπε: «Βρίσκοντας λύσεις για το κάθε επιμέρους θέμα θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο»!

Για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, είπε: «Η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφωνούν να χρησιμοποιούν άμεσα και τακτικά κανάλια διαλόγου, κατάλληλα για δύο συμμάχους και στρατηγικούς εταίρους. Δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ που δεν μπορεί να επιλυθεί».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Τόσο η αποφασιστικότητα όσο και οι ευθύνες του ΝΑΤΟ αυξήθηκαν για τη διατήρηση της παγκόσμιας σταθερότητας. Το ΝΑΤΟ πρέπει να αναλάβει ενεργό ρόλο, όπου απαιτεί η ομπρέλα ασφαλείας της συμμαχίας από τη Μεσόγειο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, από την Ευρώπη μέχρι την Ασία».

Επίσης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία ανέφερε ρητά ότι η υποστήριξη που δόθηκε στην «τρομοκρατική ομάδα» PYD / PKK πρέπει να τερματιστεί.
Από πλευράς του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι είχε «πολύ καλή συνάντηση» με τον Τούρκο ομόλογό του.