Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας ανηλίκων στον Βύρωνα

Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας ανηλίκων στον Βύρωνα
Στη σύλληψη τριών ανηλίκων προχώρησε η αστυνομία έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση στον Βύρωνα.

Κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης στο Βύρωνα, η αστυνομία συνέλαβε τρία αγόρια ηλικίας 14 ετών από Αλβανία, 16 ετών από Γεωργία και 19 ετών από την Αλβανία, ως μέλη της συμμορίας, ενώ αναζητά και τα υπόλοιπα μέλη.

Επιπρόσθετα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του 14χρονου Αλβανού για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι από τα τέλη του Απριλίου του 2021, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε συμμορία με διαρκή δράση και διακριτούς εναλλασσόμενους ρόλους, που προέβαινε σε ληστείες σε βάρος ανηλίκων στις περιοχές Ηλιούπολης και Γλυφάδας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, τα μέλη της συμμορίας κινούνταν πεζή κατά τις βραδινές ώρες αναζητώντας τα υποψήφια θύματα τους, τα οποία φρόντιζαν να είναι ανήλικοι μικρής σωματικής διάπλασης που κινούνταν και αυτοί πεζή.

Τους προσέγγιζαν και με την απειλή μαχαιριών, καθώς και με την άσκηση σωματικής βίας, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, συσκευές κινητών τηλεφώνων και άλλα αντικείμενα τα οποία διοχέτευαν σε άγνωστους αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Μάλιστα, οι ανήλικοι σε αρκετές περιπτώσεις αναρτούσαν στο διαδίκτυο βίντεο με τις ληστείες και τα αφαιρεθέντα αντικείμενα υπό τους ήχους μουσικής «τραπ».

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής 5 ληστείες σε βάρος 9 ανηλίκων, ηλικίας 13 έως 16 ετών, με κύριο τομέα δράσης τους, αθλητικό χώρο στην Ηλιούπολη στην περιοχή Χαλικάκι και σε μία περίπτωση σε στάση λεωφορείου στην Γλυφάδα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενοι σουγιάδες και πεταλούδα και στις οικίες τους κλεμμένα κινητά τηλέφωνα και ρουχισμός που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δράσης της συμμορίας συνεχίζεται.